• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Domuz rezaletine son verilmeli’

Yeniakit Publisher
2013-09-22 20:49:49 - 2013-09-22 20:50:03
‘Domuz rezaletine son verilmeli’

Akit’in, ‘Domuz eti markette’ haberi gündemdeki yerini korurken, duyarlı STK’lar açıklama üstüne açıklama yapıyor. Son olarak TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, domuz etinin markette satışına ilişkin yaptığı açıklamada, domuz etinin açıktan satılarak tüketilmesinin önünü açan düzenlemenin, 76 milyonun üzerine pimi çekilerek atılan el bombasından binlerce kat daha tehlikeli olduğunu vurguladı.

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA 

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ-BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi’nde domuz etinin satışına izin verilmesine paralel olarak domuz etlerinin market reyonlarında açıktan satışa sunulmasına sert tepki gösterdi. Kaya, domuz etinin açıktan satılarak tüketilmesinin önünü açan düzenlemenin, 76 milyonun üzerine pimi çekilerek atılan el bombasından binlerce kat daha tehlikeli olduğunu vurguladı.
“DOMUZ ETİ ARTIK REYONLARDA”
Hayatın her alanında kullanılan ürünlerinin ambalajlarında, içeriğinde bulunan tatlandırıcıda, koruyucu katkı maddelerinde sağlık açısından ve İslami bakımdan son derece sakıncalı katkılar olduğunu belirten Kaya, “Bu katkı maddeleri hem insanımızın sağlığını, hem de inançlarına ve maneviyatına darbe vurmaktadır.  Bugün bütün bu olumsuzluklara bir yenisi daha eklenmektedir. Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de çok açık bir şekilde haram kıldığı domuz eti ve ürünlerinin artık yaygın bir şekilde satılabilecek olması kaygı verecidir” dedi. 
“BAKANLIK DOMUZ ETİNİ
MEŞRULAŞTIRDI”
Çağdaş dünyada yapılan binlerce bilimsel çalışmada domuz etinin ve ürünlerinin insan sağlığı bakımından büyük bir tehlike oluşturduğunun tespit edildiğini vurgulayan Günay Kaya, “Hal böyleyken halkının çok büyük bir kesiminin Müslüman olduğu bir ülkede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi mevzuatı içine konularak domuz etinin meşrulaştırılması, bugün ise marketlerin reyonlarında açıktan satışa sunulması binlerce yıllık muhteşem tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir rezalet olarak kamuoyunca değerlendirilmektedir” şeklinde konuştu.
Domuz etinin açıktan satılarak tüketilmesinin önünü açan düzenlemenin 76 milyonun üzerine pimi çekilerek atılan el bombasından binlerce kat daha tehlikeli olduğunu kaydeden Başkan Kaya, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın domuzun açık bir biçimde reyonlarda satılıyor olması rezaleti üzerine yaptığı açıklamayı tarihin kaydetmediği bir pişkinlik olarak görüyoruz. 56 yıllık AB kriterlerini binlerce yıllık medeniyet değerlerimiz üzerinde okuma talihsizliğini TOÇ-BİR-SEN olarak kınıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı en kısa sürede bu yanlıştan dönmeye, 76 milyon milletimizin sağlığını, değerlerini ve inancını hiçe sayan domuz eti rezaletini  bir an önce bitirmeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23