• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dolar’ın yükselmesinde panik yapmaya gerek yok

Yeniakit Publisher
2013-08-28 21:15:15 - 2013-08-28 21:15:53
Dolar’ın yükselmesinde panik yapmaya gerek yok

“DOLAR YIL SONUNDA 1.92 LİRA OLACAK” DİYEN BAKAN ERGÜN’DEN BAŞÇI’YA TAM DESTEK

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, dolardaki yükselişe ilişkin panik yapmaya gerek olmadığını, olayı yakından takip ettiklerini ve gelişmeler karşısında ellerinin kollarının bağlı olmadığını belirterek, "Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamaları soğukkanlı açıklamalardır. Doların yeniden 1,90’lar seviyesine dönmesi zor değil" dedi.
Bakan Ergün,  katıldığı bir televizyon programda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dolardaki yükselişi ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın "Dolar yıl sonuna kadar 1,92 olacak" sözlerini değerlendiren Ergün, Başçı’ya destek verdi.
Bu tür gelişmeler karşısında en önemli sorunun, ekonomi aktörlerinin bir panik havası içerisine girmesi olduğuna işaret eden Ergün, bazı aktörlerin panik havası içerisinde hareket etmeyi sevdiğini söyledi.
Bu tür olaylar karşısında soğukkanlılıkla hareket edilmesi halinde olayları yönetme kabiliyetinin artacağını vurgulayan Ergün, şunları kaydetti: "Panik yapmaya gerek yok. Panik yaparsanız, olayları yönetme kabiliyetiniz kalmaz, onlar sizi yönetmeye başlar. Dolayısıyla, Merkez Bankası Başkanının yapmış olduğu bu açıklamalar, soğukkanlı bir açıklamadır. Olayı yakından takip ediyoruz. Elimizde önemli kuvvetli argümanlar var. Bu gelişmeler karşısında elimiz kolumuz bağlı değil. Gerektiği zaman gerekli müdahaleleri yaparız, şimdiye kadar yaptığımız gibi. Yani, şimdilik faiz artırımı gibi bir argümanla hareket etmemize gerek yok, şu anda döviz rezervlerimiz bunları bloke etmeye yeterli, başka ilave argümanlarımız da var, günü geldiğinde devreye sokarız. Bu nedenle Türkiye’de piyasalardan bir miktar para çıkışı olabilir, bu da dövizin yükselmesine yol açabilir ama biz bunu kontrol altına alırız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23