• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dökülün! Daha ne itiraflar gelecek... Mahfi Eğilmez'den 'faiz' çıkışı..

Yeniakit Publisher
2023-09-25 23:01:00 - 2023-09-25 23:15:15
Dökülün! Daha ne itiraflar gelecek... Mahfi Eğilmez'den 'faiz' çıkışı..

Ekonomi üzerine yaptıkları açıklamalarla halka korku pompalayanlar birer birer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği noktaya geldi.

Sözde ekonomist Mahfi Eğilmez, faiz açıklamasında bulundu.

Kendi bloğundaki köşesine faizi taşıyan Eğilmez, yazısının başlığında "Faiz gerçek bir beladır" ifadesini kullandı.

Düne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz nas değildir" kararlığını hedef alan Eğilmez, bugün ise faiz konusunda itirafta bulunarak şunları söyledi:

Faizin yasak (haram) olduğu bütün din kitaplarında yer alır. Buna karşılık zaman içinde bu yasak meselesi çeşitli toplumlarda, din ve mezheplerde farklı yorumlanmıştır. Bazıları yasağa aldırmamaya başlamış, bazıları en katı şekliyle uygulamış, bazıları da faizi başka bir biçimde ve başka bir adla uygulama yolunu seçmiştir. Bu yazıda faize bakış açılarından hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğu konusu üzerinde durmayacağım. O konu hem çok tartışılmış ve tartışılması devam eden bir konu hem de ben daha önce bu konuda görüşlerimi yazmıştım. Bugün faizin yanlış uygulanmasının ekonomi açısından yaratacağı bela üzerinde duracağım.

Faiz, gerçekten beladır, yanlış yönlendirilirse tek başına ekonomiyi alt üst edebilir. Sonradan doğru yönlendirilse ve o yolda adımlar atılsa bile yanında mutlaka onu destekleyecek bir takım önlemler olması gerekir. Onlar eşlik etmiyorsa faiz konusunda doğru kararlar alınması tek başına ekonomiyi düzeltemez.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Burak

Hoca doğru söylemiş, faiz gerçek bir beladır. Hocayı severim, bence tarafsız olmaya çalışan bir ekonomi profesörüdür. Onun tezleri ile Reis’imizin fikirlerinin benzer olması tabi ki Erdoğan’ın ne kadar iyi bir ekonomist olduğunu gösterir. Dilerim Reis yine ekonomimin dümenini eline alır ve bizi faiz sevdalısı bürokratlardan kurtarır.

Doğruya Doğru

Reis Faizi indirirken CHP liler yanlış yapıyorsun ekonomi bilmiyorsun Nas la Ülke idare edilmez deyip Faiz savunuculuğu yapıyordu hatta iktidara gelirlerse ilk iş Faizleri artırmak olacak diyorlardı şimdi gene dönmüşler Faize karşı çıkıyorlar. Bu Muhalefet iflah olmayacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23