• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu’ya yatırım akını

Yeniakit Publisher
2013-04-20 21:37:00 - 2013-04-20 21:38:20
Doğu’ya yatırım akını

Terör belasının geri bıraktığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine çözüm süreci ile birlikte yatırım akını yaşanıyor.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU -  Yurtiçinden birçok sektörden girişimcinin başvuru yaptığı illerde yatırım yapacak arsa kalmadı. Bölgede Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışmalara başlanırken, firmaların ihtiyaç duyacakları iş gücünü de hazırlamak için yoğun eğitimler veriliyor. Süreçle birlikte bahar havasının yoğun olarak hissedildiği Van, birkaç ay gibi kısa bir sürede nüfusunu deprem öncesine göre yüzde 2,5 artırdı. Süreç devam ederken cazibe merkezi olan bölgenin, sürecin ardından daha da canlanması bekleniyor.
YENİ OSB ALANLARI ARANIYOR
Yeni Akit’e çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, süreçle birlikte bölgede bahar havasının estiğine dikkat çekti. 5. ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde süreçle birlikte teşvik uygulamalarına yoğun ilgi olduğuna vurgu yapan Çelik, kısa süre içerisinde sanayicilere tahsis edilen arsaların yetmeyecek düzeye geldiğini belirtti. Yeni OSB’ler için çalışmaların başladığını aktaran Bakan Çelik, şu an yatırımcılara yeni arsa arayışlarının sürdüğünü ifade etti. Firmaların yatırımlarının yanı sıra bazı sektörlerin kümelenme şeklinde Doğu ve Güneydoğu’daki illere gitmeye başladıklarını söyleyen Çelik, çözüm sürecinin ardından ülkenin bu beladan kurtulmasıyla birlikte Türkiye’nin en iyi yatırım bölgelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki iller olacağını kaydetti.
SANAYİCİ İÇİN NİTELİKLİ
İŞGÜCÜ YETİŞTİRİYORUZ
Bölgede tarımdan sanayiye kadar birçok alanda ciddi yatırımlar gerçekleşeceğini hatırlatan Çelik, memnun olduklarını gelişmeler sonrasındaki istihdamla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Sanayinin ayağa kalmasıyla birlikte bölgede nitelikli iş gücünün hazır olması için mesleki eğitim kurslarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ciddi destek verdiklerini aktaran Çelik, mesleki eğitimlerle işverenlerin talep ettikleri işgücünü karşılama konusunda onların emrinde olduklarını kaydetti. Mesleki eğitimlerin şu an yaygın ve yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Çelik, iş adamlarının talep ettikleri işgücünün yetiştirilmesi için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde başlatılan mesleki eğitimlere de vatandaşlardan yoğun talep geldiğini bildirdi. Bakan Çelik, “Bir taraftan fabrika binaları inşa ediliyor, bir taraftan eleman yetiştiriliyor. Süreç sonrasında hızlı bir şekilde üretime geçecekler inşallah.” dedi.
DEPREMİN YARALARINI SARAN
VAN’A GİRİŞİMCİ AKINI
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada çözüm sürecinin başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere tüm Türkiye’de olumlu bir hava oluşturduğuna dikkat çekti. Geçen hafta Şırnak ve ilçelerini gezdiklerini, vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Bilici, bölgede barışa, çözüme yönelik büyük bir beklenti olduğunu ifade etti. Süreç sonrasında bölgeye olan yatırım ilgisinin arttığını aktaran Bilici, yatırımlardan 2011 Kasım’ındaki depremle büyük yara alan Van’ın da nasibini aldığını kaydetti. Van Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak için 150 müteşebbis iş adamının müracaat ettiğini hatırlatan Bilici, OSB’de arsa tükendiği için onlara yeni bir yer bulmaya çalıştıklarını söyledi. Bilici, bu iş adamları içerisinde yurt dışından gelenlerin de bulunduğunu hatırlattı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23