• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım artacak’

Yeniakit Publisher
2013-04-08 21:11:00 - 2013-04-08 21:11:39
‘Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım artacak’

l İç Anadolu’daki işadamları, çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımın artacağına inanıyor. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, “Ülkede iç huzurun sağlanması, Türkiye’nin ihracatına olumlu yansıyacaktır” dedi. AKTİSAD Yönetim Kurulu Baş

KONYA
İç Anadolu’daki işadamları, çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımın artacağına inanıyor.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, çözüm sürecinin iş dünyasını yakından ilgilendiren, “birlik ve kardeşlik” projesi olduğunu söyledi.
İş dünyası için birinci önceliğin güvenlik, istikrar ve çalışma barışı olduğunu vurgulayan Şimşek, çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınmasına katkı sağlayacağını bildirdi.
AKTİSAD: BÖLGEYE YATIRIM ARTACAK
Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur da bir ülkeye yatırım yapacak iş adamının öncelikle o ülkede demokrasi olması şartını aradığını hatırlattı.
Türkiye’nin terör probleminden kurtulmasının işadamları için çok büyük mutluluk olacağının altını çizen Cesur, “Yatırımcı için can güvenliği önemli” dedi.
Cesur, işadamlarının can güvenliği problemi sebebiyle şimdiye kadar bölgeye yatırım yapamadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Çözüm süreciyle birlikte o bölgeye yatırım da artacak. Bu iyileşme sürecinin ilk adımını atarak, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde lisanslı depoculuk ve mısır kurutma tesisi kuruyoruz. Siloların montajlaması yapıldı. Yaklaşık 1 ay içerisinde tesisin tamamlanmasını bekliyoruz. Tesisimizde yaklaşık 100 işçi istihdam edeceğiz ve işçilerin tamamı Güneydoğulu vatandaşlarımızdan oluşacak.”
ASKON: BÖLGEDE ÇOK CİDDİ
KALKINMA OLACAK
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ise çözüm süreciyle ilgili yıllardır yapılmayanın şimdi yapıldığını dile getirdi.
Yıldırım, gerek Anadolu sermayesinin gerekse yurtdışından gelecek sermayenin bölgeye çok ciddi yatırım yapacağına inandıklarını kaydederek, şöyle devam etti: “Çünkü bölge, Ortadoğu’ya ihracat açısından stratejik bir yer. Süreç başarılı olursa; bölgenin, dolayısıyla Türkiye’nin Irak, Suriye ve İran ile olan münasebetleri de çok üst seviyelere çıkacaktır. Hatta o ülkelerle olan buzların da eriyeceğine inanıyoruz.” Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Karaman Şube Başkanı Rıfat Karaulu da terörün, ülkenin kanayan yarası olduğunu söyledi.
Meselenin çözümüyle ilgili uzun zamandır hemen herkesin arayış içinde olduğunu belirten Karaulu, “Ülkemizde biz barış içinde yaşarsak; turizmimiz artar, işadamlarımıza yeni iş alanları açılır. Bilhassa Doğu ve Güneydoğu’ya iş adamlarımız yatırım yapacak, oradaki işadamlarıyla ortaklıklar kuracaklardır” dedi.        
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23