• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Perinçek: Yargıtay'ı alkışlıyorum!

Yeniakit Publisher
2024-01-05 02:37:00 - 2024-01-05 02:58:11

Dinamit programında Akit Medya Ankara Temsilcisi Latif Şimşek'in sorularını cevaplayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yargıtay-Anayasa Mahkemesi tartışmalarını değerlendirdi.

Doğu Perinçek, "Yargıtay'ın 3. Ceza Dairesi'ni, Yargıtay Başkanını ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını alkışlıyoruz. Yargıtay bir kurum olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukuna sahip çıkıyor." dedi.

Perinçek değerlendirmesine şöyle devam etti:

Yargıtay aslan gibi, işte mahkeme öyle olur. Yargıtay 3. Ceza Dairesi karar aldı. 'Anayasa Mahkemesi'nin kararları hukuk dışıdır' dedi. Alkışlıyorum bu kararı. Türk hukuku odur. 'Anayasa Mahkemesi'nin üyeleri yanlış karar veriyor demiyorlar, suç işliyor' diyorlar. Bakın bu Türk hukukunda çok önemli bir olay.

{relation id:1803242 slug:'anayasa-mahkemesi-mahkeme-de-yargitay-ne'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

muşlu helalteryan

gezicilerin yakıp yıkma, kamu malına zarar verme, hükümeti devirmeye teşebbüs, devleti yıkma, kamu malına zarar verme, ülke ekonomisini batırma, eşkiyalık yapma hakkı yok mu? yargıtaya göre yok. anayasa mahkemesine göre ise mağdurun anayasada hakkı yoktur. bütün haklar suçlulara aittir. yargıtay suçluların hakklarını ihlal edemez.

muşlu helalteryan

anayasa mahkemesi can atalay davasında savcı görevlendirdi mi? savcı delil topladı mı? savcı iddianame hazırladı mı? duruşma taaarihi belirlendi mi? anayasa mahkemesi mahkeme kurdu mu! mağdurları dinledi mi! karşı tarafın iddiaları suçlamaları dinlendi mi? şahitler bilirkişiler dinledndi mi? bunların hiçbirini yapmayan anayasa mahkemesi bunları yapan, ölçüp biçen, yargılayan adli yargıya ve onun en üst mercii olan yargıtaya emir ve talimat veriyor. bir kere senin anayasa mahkemesi sadece yüce divan olarak mahkeme görevin var. onun dışında ismini kullanarak mahkemelere emir ve talimat veremezsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23