• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DMM'den LGBTİ iddiasına cevap! Dünya Bankası bunun neresinde

Yeniakit Publisher
2024-04-16 22:17:00 -
DMM'den LGBTİ iddiasına cevap! Dünya Bankası bunun neresinde

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Dünya Bankası ile imzalanan Ülke Çerçeve Programı’nda (CPF) LGBTİ’nin destekleneceği iddiasına cevap verdi.

DMM, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Dünya Bankası proje finansmanı, LGBTİ desteklenmesi ve sığınmacıların istihdamı için verilecek.' iddiası doğru değildir. Dünya Bankası ile imzalanan Ülke Çerçeve Programı’nda LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir. Program kapsamında, 'kırılgan gruplar' ifadesiyle, yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanlar kastedilmektedir. CPF dokümanında, ülkemize sığınmacılarla ilgili AB tarafından sağlanan hibe desteklerine ilişkin göstergeler takip edilmekle beraber, sığınmacılar özelinde Dünya Bankası’ndan sağlanacak herhangi bir finansman desteği yer almamaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ercan

Dezenformasyonla Mücadele Başkanı , sosyal medyada İBB meclis toplantısında ulaşımda öğrencilere yüzde 40 indirim isteyen AKP grup önerisinin CHP oyları ile reddedildigine dair bir yalan haber var, bu konuda bir araştırmanız var mı? Yoksa siz sadece AKP, hükümet ve Cumhurbaşkanı hakkındaki yalan haberlerle mı ilgileniyorsunuz?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23