• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet’ten Şafi'lere büyük eser

Yeniakit Publisher
2015-05-12 19:23:00 -
Diyanet’ten Şafi'lere büyük eser

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şafii vatandaşların yoğun talebi üzerine daha önce yayımladığı "Şafii İlmihali"ni genişleterek iki ciltlik bir esere dönüştürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Keskin, Şafi İlmihali’ni yayınlanma kararının 10 yıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki vatandaşların ve din görevlilerinin talebi üzerine çıktığını söyledi. Keskin, İmam Hatip liselerinde ve İlahiyat fakültelerinde Şafi Fıkhı üzerinde detaylı bilgi verilmediği için din görevlilerinin bu konuda sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Keskin, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu alanda görevlilerimize bilgi desteği sağlamak ve vatandaşlarımızı Şafi Fıkhı konusunda detaylı bir şekilde aydınlatmak için böyle bir kitap hazırlattı. Bu kitap kısa sürede tüketildi” dedi.

TÜRKİYE'DE İLK TELİF ESER

Şafi İlmihali’nin tükenmesi üzerine yeniden basılması için vatandaşların yoğun talebiyle karşılaştıklarını anlatan Keskin, bunun üzerine Şafi İlmihalini genişleterek, Şafi Fıkhı ismiyle yayımlamaya karar verdiklerini bildirdi. Keskin, iki cilt halinde yayımlanacak Şafi Fıkhı’nın, 20 Mayıs’tan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt genelindeki yayın satış bürolarında ve aynı zamanda da Diyanet Vakfı’nın kitap satış merkezlerinde okuyucuya arz edileceğini vurguladı.
Keskin, “Bu kardeşlerimizin de kendi ibadetlerini, muamelelerini kendi mezhepleri doğrultusunda yaşamak istedikleri için böyle bir hizmeti onlara sunmak tabii ki, Başkanlığın görevleri arasındadır. Başkanlık bu görevi yerine getirmiş olmanın haklı bir sevincini yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.
Eserin 5 yıllık bir çalışma neticesinde hazırladığını söyleyen Keskin, “Kitap, Türkiye’de telif olan ilk eser olacaktır. Bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracak ümidindeyim” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23