• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet'in Cuma namazı çağrısı Cumhuriyet'i rahatsız etti! 'Adım adım şeriat'

Yeniakit Publisher
2023-08-04 23:59:00 - 2023-08-05 00:06:14
Diyanet'in Cuma namazı çağrısı Cumhuriyet'i rahatsız etti! 'Adım adım şeriat'

Cumhuriyet ve Evrensel gazeteleri, Diyanet tarafından okutulan Cuma hutbesinde yapılan, "Çalışma saatleriyle okul ders saatlerinin Cuma namazına gidebilecek şekilde düzenlemesi" çağrısını, "Adım adım şeriat" başlıklı haberleriyle hedef aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okutulan Cuma hutbesinde bugün, Cuma namazının Müslümanlar için önemi anlatıldı.

Hutbenin devamında yetkililere, çalışma saatleriyle okul ders saatlerinin Cuma namazına gidebilecek şekilde düzenlemesi için çağrı yapıldı.

Hutbenin ilgili kısmında şu ifadeler yer aldı:

Cuma gününün bereketinden, sevincinden, maddi ve manevi kazanımlarından kendimizi mahrum bırakmayalım. Günde beş defa eda ettiğimiz namazlarımızı Cuma namazıyla taçlandıralım. “Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt mü'minlere fayda verir.” ilahi hitabına kulak vererek Cuma namazını birbirimize hatırlatalım. Gençlerimizi, çocuklarımızı sevgiyle, muhabbetle, güzel bir üslupla camiye teşvik edelim. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Allah’ın evlerine koşalım. Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir.

Diyanet'in hutbesi, Cumhuriyet ve Evrensel gazeteleri tarafından hedef alındı.

İki gazete de Müslümanlar için yapılan çağrıyı üstlerine alarak; "Adım adım şeriat" başlığını attı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emekli

Ulan laik laiklik diye diye yuz senemizi yediniz. Biz cumanin mutlaka tatil olmasini, unun icinde referandum yapilmasini butun partillerden talep ediyorz.madem yuzde 98 muslumsn.yuzde 51 i rahatlikla aliriz.hiristiyan ve yahudiler gibi tatil yapmayiz.ona da karsi degiliz.eger bu laiklige aykiri ise o laiklik laik olanlarin kafasonda parcalansin Lan yeter artik yeter.e.pefyalizmin ysaklari,fukaralari...

Gültekin

ALLAH'IN HÜKÜMLERİ ORTADA, CUMA İLE İLGİLİ ŞEREFTE ORTADA, BUNDAN RAHATSIZ OLANLAR DA BELLİ, AYAK TAKIMLARI RAHATSIZ OLUYOR DİYE, ONLARIN AĞZINA BAKMAYALIM, DOĞRU OLAN NEYSE ONU YAPALIM.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23