• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet'e komik iftira: Tamam demek...

Yeniakit Publisher
2018-05-18 18:13:00 -
Diyanet'e komik iftira: Tamam demek...

Karanlık odaklar bu kez Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildiği belirtilen bir fetvada “tamam” demenin mekruh olduğu ve “tamam” diyenlerin dinden çıkacağı yalanı ortaya atıldı.

Teyit.org'da yer alan habere göre, İzci isimli sayfa tarafından 13 Mayıs 2018’de Facebook’a yüklenen görsel yaklaşık 5 bin kişi tarafından paylaşıldı. Düşünen Deli isimli sayfa tarafından ise Facebook’a yüklenen görsel yaklaşık 3 bin kişi tarafından paylaşıldı.

Ancak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “tamam” kelimesi hakkında bir fetva vererek kelimeyi kullananların dinden çıkacağını ifade ettiği iddiası doğru değil.

Konu hakkındaki ilk paylaşımın 9 Mayıs 2018’de Uludağsözlük isimli sitede yapıldığını ve “tamam demenin dinimizdeki yeri” başlıklı tartışmada “tamam” demenin mekruh olmakla ilişkilendirildiğini görmek mümkün.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan Duyurular, Basın Açıklamaları ve Mesajlar bölümlerine bakıldığında söz konusu fetva ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmıyor. Çeşitli konularda fetvalar veren Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesine göz atıldığında yine söz konusu “tamam” fetvası ile ilgili bir içeriğe ulaşılamıyor.

Anadolu Ajansı’nın internet sitesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın çeşitli konularda yaptığı açıklamaları görmek mümkün. Söz konusu haberlere bakıldığında Ali Erbaş’ın “tamam” hakkında bir açıklama yapmadığı fark edilebiliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada söz konusu fetvanın gerçek olmadığını ifade edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23