• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DİSK asgari ücret teklifini duyurdu

Yeniakit Publisher
2022-11-12 14:46:00 -
DİSK asgari ücret teklifini duyurdu

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin açlık sınırının üzerinde bir rakam olması gerektiğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Türkiye'nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) düzenlediği basın toplantısında bir konuşma yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Genel Başkanı Çerkezoğlu, Konfederasyonun yoğun bir örgütlenme süreci içerisinde bulunduğunu belirtti.

Çerkezoğlu, "Türkiye'de asgari ücret ortalama bir ücret. Bu oran yüzde 50'yi aşmış durumda. Biz aslında asgari ücreti konuşurken ortalama ücreti konuşuyoruz. Asgari ücreti konuşurken aslında devletin toplumla yaptığı en büyük sözleşmeyi konuşuyoruz. O yüzden son derece önemli. Fakat asgari ücretin alım gücü olağanüstü düştü. Alım gücü son derece önemli. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Recep kocamanav

Asgari ücret! *Asgari ücret en düşük memur maaşına endekslenmeli! Altı ayda bir enflasyon üstü atışlar! "Yoksulluk sınırı" altındaki maaşlara çok, üstüne az artış yapılmalıdır. *Asgari ücretten az emekli maaşı olmamalıdır. *En düşük memur maaşı "asgari ücret sayılır çalışana bunun altında maaş verilemez. Evliliğe teşvik için! *Aile yardımı en az yarım asgari ücret olmalıdır. 25 yıl bir fiil evli kalmış, 55 yaşına girmiş sigortasız dar gelirli (tek maaşlı ve meskeninden başka gayri menkul yok) "ev hanımlarına" hiç bir bedel ödemeden ölene dek "yarım asgari ücret " geçim destek maaşı verilmelidir. *Yeni bir emekli Sistemi kurulmalıdır. Tüm vatandaş ayrıcalıksız eşit sayılmalıdır. Sadace üst düzey görev yapmış! Birkaç makam da görev yapmış emeklilere "koruma hakkı" verilebilir. Birey çalışırken çok kazansın. EMEKLİLİKTE BİRİKİMİ İLE FARKLI YAŞASIN. Eğitim-makam- fazla prim-iş riski getiriside, çalışırken geçerlidir. Fazla ödenen prim! Emeklide çalışırken bu şansı yakalamayan, dar gelirli maaşına kaynaktır. *Asgari ücret ve çalışılan yıl!Ana kritedir. Emekliker arasındaki maaş farkını! "dar gelirli kriterleri "nin(Kirada taşınmazı yok-öğrenci çocuk var-bekar çocuk var-engelisi var- bakmakla yükümlü yaşlısı ve yakını- bakmakla yükümlü yetimi var) belirlediği daha adil Sistem mümkün! Ayrıcalıkların kalkması, birden fazla maaşların kaldırılması kaynaktır. Ek işler için verilen mesai ve maaş miktarı asgari ücreti geçmemelidir. En yüksek emekli maaşına ! "Asgari ücretin 4 katını geçmez. "yasağı konulmalıdır. Bu da kaynaktır. Sisteme uygun maaşa gelene kadar fazla maaşlar dondurulur, kaynaktır. Örnek. Asgari ücret =Endüşük memur maaşı = 9700 TL. Birey 41 yıl çalışmış.. Eş ve kendisi üzerinde taşınmaz yok. 6 ayda bir belirlenen dar gelir kriter bedeli Kira yardım bedeli aylık 500 TL olsun. Bekar yada öğrencisi var bedeli! Aylık 400 TL .olsun. Maaşı =asgari ücret +(çalışılan yıl ×yılık enflasyon=80/2)+500+400= 9700+(41×40=1640)+900=12.240 TL. Memur maaşını ne kadar çok artırırsan! emeklide! Çalışanda o kadar kazanır. Enflasyon artar maaş artar. Eski yeni emekli arasındaki uçurum maaş farkı kalkar, sadace Çalışılan yıl farkı olur. Emekli maaşı vergisi? Her ay ödenen, Tüm Emekli maaşlarının toplamının, bir önceki yıl açıklanan "Ülke ekonomisi büyüme oranı " kadarı da "Emekli maaş vergisi 'olarak bütçeye yatar.

Atmaca.53

2020 ilk aylarında istanbulda kiralar ortalama 1500 1750 tl şuan bu fiyatlar 6000 8000 arası deyişiyor askari ücret alım gücünü siz hesplayın bu rakama göre askari üsret 10000 tl den az olursa kiiii oda yılbaşında askari ücretlimaaşını cebine koymadan herşeye yine zam olucak 12000 tl olmalı ancek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23