• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama! "Bu kabul edilemez"

Yeniakit Publisher
2024-07-23 15:05:00 -
Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama! "Bu kabul edilemez"

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) terör örgütü olarak nitelendirmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Parlamentosu'nun, UNRWA'yı terör örgütü olarak nitelemeye dönük çalışmaları, İsrail'in Filistin halkını ve Filistinli kimliğini yok etmeye yönelik saldırılarının yeni bir aşamasıdır. 1949 yılında BM Genel Kurulu tarafından kurulmuş olan UNRWA, milyonlarca Filistin mültecisine hayati hizmetler sunmaktadır ve Filistinlilerin kendi topraklarına dönüş haklarının simgesidir.

İsrail, UNRWA'yı itibarsızlaştırmak suretiyle Filistin mültecilerinin en temel haklarını ellerinden almak istemektedir. Gazze'deki UNRWA okullarına sığınan sivil halkı hedef alan ve son 9 ayda 200'e yakın BM çalışanını öldürmüş olan İsrail'in UNRWA'yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez. Türkiye, UNRWA'ya güçlü desteğini sürdürecektir. Uluslararası toplumu, UNRWA'ya yönelik saldırılar karşısında seslerini yükseltmeye ve Ajans'a destek vermeye davet ediyoruz" denildi. (DHA)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mardinli hoca

Dünya da en büyük terör örgütü kâfir amarika dir İkinci terör örgütü Siyonist çete devletidir.Bunlardsn sonra diğer terör örgütleridi

Saffet

İnsanız diyen insanlığı bırak hayvan bile olamayacaklar amerika israil avrupa soykırıma hala sessiz tarihin yüz karası toplum ve medya gazze bıraktı Amerikaya yeni eli katil aramak pesinde diye düşünüyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23