• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dinlere hakarete "uluslararası yasa" çağrısı

Yeniakit Publisher
2015-01-20 21:40:00 -
Dinlere hakarete "uluslararası yasa" çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, "dinleri aşağılamanın" Birleşmiş Milletler nezdinde suç sayılması için uluslararası yasa hazırlanması çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, saldırıya uğrayan Charlie Hebdo'nun olaydan sonraki ilk sayısında "kışkırtıcı karikatürlerin" yayımlanması kınandı.

Açıklamada, "Bazıları, tüm dünyayı aydınlatan medeniyet, ilim ve ahlaki değerlere sahip büyük bir ümmetin duygularını hiçe sayıyor" ifadeleri kullanıldı.

Müslümanlardan, şiddetten uzak, mabetlere zarar vermeden tepkilerini barışçıl gösterilerle sürdürmeleri talep edilen açıklamada, "İslam sadece Hazreti Muhammed'e değil, tüm dinlere, peygamberlere ve kutsal değerlere hakareti haram kılar. Müslüman ülkeleri, kutsal değerlerin aşağılanmasının suç sayılması için BM'ye sunmak üzere yasa tasarısı hazırlamaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca ülke genelinde son iki hafta içinde Müslümanlara yönelik saldırıların arttığına değinilerek, Batı dünyasından, ülkelerinde yaşayan, çalışan ya da turist olan Müslümanların korunması için gerekli tedbirleri almaları istendi. .

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23