• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dini değerlere hakaret eden Feyza Altun hakkında Diyanet'ten suç duyurusu

Yeniakit Publisher
2024-02-20 15:04:00 -
Dini değerlere hakaret eden Feyza Altun hakkında Diyanet'ten suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, dini değerlere hakaret eden avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu. Hazırlanan dilekçede Altun'un "dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından yargılanması istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya hesabından "dini değerlere hakaret ettiği" gerekçesiyle avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkanlığın hukuk müşavirlerince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Altun'un şeriata yönelik paylaşımıyla, ahlak ve edep sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden dini inançlara ve değerlere hakaret ettiği savunuldu.

Altun'un paylaşımlarının, Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, paylaşımın tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı niteliği taşıdığı aktarıldı.

Dilekçede, Altun hakkında, "dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Herkes Dava etmeli dini mubini İslam sahipsiz değil.

VTŞ

Diyanet başkanı ve tutukluluk isteyen savcı hakkında, Türkiye Cumhuriyetini bölmek ve yok etmek amaclı harekette bulunmaktan derhal tutuklama kararı verilmelidir.. aksi taktirde infial başlayacaktır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23