• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dilipak: Kirli operasyon uluslararası komplo

Yeniakit Publisher
2013-12-30 20:54:54 - 2013-12-31 10:57:32
Dilipak: Kirli operasyon uluslararası komplo

Rabia Platformu sözcüsü yazarımız Abdurrahman Dilipak ve Bülent Yıldırım süreci değerlendirdi.

HABER MERKEZİ - Gazetemiz yazarı Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, 17 Aralık kirli operasyonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilipak, “Uluslararası bir komployla karşı karşıyayız” dedi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, “Hizmetleriyle öne çıkan bir yapı, Türkiye’yi kaosa sürükledi” diye konuştu.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve kanaat önderleri Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde Türkiye’de son yaşanan gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Dilipak, 17 Aralık kirli operasyonuyla ilgili; “İşi abartmaya gerek yok. Bu olay sadece cemaat meselesi değil. Çok açık ve net söylüyorum Amerika, İngiltere ve İsrail’in merkezinde yer aldığı, Fransa ve Almanya’nın da işin içinde olduğu, bir ucunun Vatikan’a kadar uzandığı uluslararası bir komployla karşı karşıyayız. Türkiye’yi ılımlı İslam’ın bir sıçrama tahtası olarak görmek istiyorlardı” dedi.

“DERS OLMASI GEREK”

Dilipak, şunları kaydetti:

“Cemaatin başına gelenlerin ötekiler için ders olması lazım. Ayağımızı denk almamız gerekir. Cemaat içinden üst düzeyde hatta asker, polis ve istihbarat konusuyla ilgili koordinatör seviyesindeki bir kişinin elindeki dosyalarla birlikte hükümete bilgi aktardığını biliyoruz. Bununla ilgili internette de gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. İnkarın hiçbir işe yaramayacağı bir noktadayız. Bu durum da hükümet de üzerine düşeni yapacaktır herhalde.”

“HİZMETLERİYLE ÖNE ÇIKAN BİR YAPI,TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEDİ”


İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da son günlerde herkesi üzen bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Hizmetleriyle öne çıkan bir yapı, ne yazık ki şu anda bir taşeronluk, lejyonerlik faaliyeti içerisine girerek üzücü ama Türkiye’yi kaosa sürüklemiştir. Halbuki biz Hocaefendi’den yıllardır temkinli olma, diyalog dinledik. Dünyanın birçok yerinde bu yapıdaki arkadaşlara yardımcı olurken bu yapının içindeki yöneticilerinin bizi Amerika’ya şikayet ettiğini, Somali’de kalkıp sivil toplum kuruluşları arasında bizi terörist ve El-Kaide olarak Amerika’ya şikayet ettiğini biliyorduk. Ancak ‘bunlar, ferdi birkaç kişinin söylediği şeyler’ diyorduk” dedi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23