• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DHKP-C’nin finansörü KESK

Yeniakit Publisher
2013-02-20 21:28:00 - 2013-02-20 21:28:36
DHKP-C’nin finansörü KESK

Son DHKP-C operasyonunda gözaltına alınan ve “örgütün memur yapılanmasının sorumlusu” olduğu bildirilen A.Ş., KESK MYK Üyesi Akman Şimşek çıktı. Şimşek sorumluluğundaki DHKP-C’li memurların, bir taraftan örgütün her türlü masrafını finanse ettikleri, diğe

FATİH AKKAYA / ANKARA
Önceki günkü DHKP-C operasyonunda gözaltına alınan ve “örgütün memur yapılanmasının sorumlusu” olduğu bildirilen A.Ş., KESK MYK Üyesi Akman Şimşek çıktı. Şimşek’in, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik düzenlenen intihar saldırısıyla bir ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.  Polisin uzun süredir devam eden takibi sonucunda DHKP-C terör örgütünün memur yapılanmasına yönelik 28 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda çok çarpıcı bilgilere ulaşıldığı öğrenildi.  
Soruşturma, Aralık 2010’da Ankara’da sansasyonel bir eylem gerçekleştirmek üzereyken yakalanan DHKP-C mensubu A.Ö.’nün irtibatlı olduğu Yürüyüş Dergisi’nde 11 çelik kapının kırılması sonucunda girilen kozmik odada ele geçirilen şifreli dokümanlar ile başlamıştı. Son operasyonlarla terör örgütünün kasası durumunda olan örgüt mensubu memurların bir taraftan örgütün her türlü masrafını finanse ettikleri, diğer taraftan terör örgütünün planladığı birçok kanlı eylemin keşif çalışmasını yaptıkları ortaya çıktı.
A.Ş. KESK MYK ÜYESİ ÇIKTI
Operasyonlar kapsamında Ankara’da KESK Genel Merkezi’nde de aralar yapılmıştı. Gözaltına alınan ve basına “DHKP-C terör örgütünün memur yapılanmasının sorumlusu” olarak yansıyan A.Ş.’nin, KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek olduğu öğrenildi. Yürüyüş Dergisi’nde bulunan çelik kapıların kırılmasıyla girilen kozmik odada ele geçirilen şifreli dokümanlarda A.Ş. isminin geçtiği edinilen bilgiler arasında.
SENDİKANIN İMKANLARINI
ÖRGÜTE KULLANDIRMIŞ
“DHKP-C terör örgütünün memur yapılanmasının sorumlusu” olarak gösterilen KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in sendikadaki görevinden dolayı sendikanın tüm imkanlarını da terör örgütüne kullandırdığı belirtiliyor.
DHKP-C’NİN HER EYLEMİNDE VAR
Öte yandan, Akman Şimşek’in DHKP-C terör örgütünün hemen hemen her eylem ve etkinliğinde hazır bulunduğu belirlendi. Elde edilen fotoğraflara göre, terör örgütünün gençlik yapılanmasının organizesinde yapılan bir eylemde gençlik pankartı arkasında görülen Şimşek, bir başka eylemde örgütün diğer bir yapılanması TAYAD önlüğü giymiş olarak görülüyor.
DURSUN KARATAŞ PANKARTI
ARKASINDA BİR SENDİKACI
DHKP-C tarafından özel önem atfedilen 30 Mart tarihinde Mahir Çayan’la ilgili Tokat Kızıldere’de yapılan anma etkinliğine de katılan Şimşek, “Mahir’den Dayıya Sürüyor Bu Kavga”, “Halk Cephesi” pankartı arkasında görülüyor. (DHKP-C mensuplarınca örgütün kurucusu Dursun Karataş “DAYI” şeklinde anılıyor.)
R.U.’YLA YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE
Terör örgütünün gençlik yapılanmasındaki şahısların İstanbul’dan Ankara’ya yaptıkları yürüyüş eylemi sırasında destek ziyaretinde bulunan Şimşek’in, terör örgütünün yöneticilerinden R.U. ile yakınlığı da dikkat çekiyor. KESK MYK Üyesi Akman Şimşek’in çok yakın ilişki içinde olduğu R.U., 2010 yılında DHKP-C terör örgütü adına eylem yapmak üzereyken yakalanan örgüt mensubu A.Ö.’ye eylem talimatını veren kişi olduğu gerekçesiyle yakalanmış ve halen terör örgütü yöneticiliğinden tutuklu bulunuyor.  
GÜLER ZERE’NİN CENAZESİNİ
SELAMLARKEN
Terör örgütü DHKP-C adına kırsal alanda faaliyet gösterirken güvenlik güçlerince yakalanan ve cezaevine konulan Güler Zere isimli örgüt mensubunun kanser hastalığı sebebiyle affedildiği biliniyor. Şimşek, Güler Zere’nin serbest kalması için yapılan eylemlerde de en önde yer almış. Güler Zere serbest kaldıktan sonra da sık sık ziyaretine giden Şimşek, bu ismin ölümünden sonra yapılan örgütsel anma ve defin sırasında da en önde yer almış. Törene dair görüntülerde Akman Şimşek, Güler Zere’nin cenazesinin önünden selam verip geçerken görülüyor.
SON SALDIRI İLE BAĞLANTISI VAR MI?
Öte yandan, Şimşek’in, örgütün 1 Şubat günü ABD Ankara Büyükelçiliği’ne düzenlediği intihar saldırısıyla bir ilgisinin olup olmadığının da araştırıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Şimşek’in bu eylemden 10 gün önce oldukça esrarengiz bir şekilde yurt dışına gittiği tespit edildi. Paris’e giden Şimşek’in buradan Belçika’ya geçtiği öğrenildi. Canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Ecevit Şanlı isimli teröristin ise Almanya’dan Belçika’ya geçtiği ve daha sonra Yunanistan üzerinden illegal yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı tahmin ediyor. Güvenlik güçleri Ankara’daki ABD Büyükelçiliğine yapılan eylemle ilgili keşif çalışmasının Şimşek tarafından hazırlanmış ve yurt dışına götürülmüş olabileceği şüphesini  araştırıyor.    
KESK MYK Üyesi Akman Şimşek’in, Belçika’da canlı bomba Ecevit Şanlı ile ilgili yapılan anma etkinliğine de katıldığı öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23