• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DHA topu Lig TV'ye attı!

Yeniakit Publisher
2013-10-14 15:07:07 - 2013-10-14 16:33:47
DHA topu Lig TV'ye attı!

Olimpiyat Stadı’ndaki olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahayı işgal eden taraftarlarla ilgili net bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Konuyla ilgili Beyaz TV'deki bir programda açıklamalarda bulunan Ahmet Çakar, kritik görüntülerin yer aldığı DHA amblemli 6 dakikalık videodan bahsetti. DHA ise yaptığı açıklamada topu Lig TV'ye attı.

YENİAKİT.COM.TR/ÖZEL Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol Programı'nda, Olimpiyat Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında sahayı işgal eden taraftarlarla ilgili önemli bir video görüntüsünden bahseden Ahmet Çakar, Çarşı grubuna mensup taraftarların 'Ya Allah bismillah Allahuekber' diyerek sahaya atladığını ortaya çıkaran görüntülerin olduğunu ve Doğan Haber Ajansı'nın kayda aldığı bu görüntülerin yayınlanmadığını iddia etti.

DHA ve Lig TV'nin genel müdürüne seslenen Ahmet Çakar, "Ne olursunuz Allah rızası için o 6 dakikalık DHA amblemli görüntünün tüm kanallarda yayınlanmasına izin verin ki 70 milyonluk bu ülke Beşiktaş-Galatasaray maçının yarım kalmasının futbol fanatikleri olmadığını görsün" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ı ağır cezalar sonucu küme düşürerek, 'kulübü devlet-hükümet küme düşürdü' intibasını oluşturmak için tezgahlar kurulduğunu ifade ederen Çakar, "34. dakikada Beşiktaş seyircisi ya da herhangi bir takım seyircisi 'Her yer Gezi her yer direniş' derse buna yapılacak bir müeyyide yok.  Ama bu türlü manipülasyonlarla dış güçlerin kuklaları olup da önce festi düzenle, sonra içeriye adam sok, sonra parolayı ver adamları sahaya sok, sonra da Beşiktaş'a cezayı aldır.  Beşiktaş'ı yumuşak karın buldular. Beşiktaş Çarşı grubu özellikle protest ve ağırlığı sol fikirli insanlardır. İstanbul emniyet müdürü söyledi, 'Çarşı grubu Ya Allah Bismillah Allahu ekber diye bağırır mı?'. DHA'nın elinde bulunan görüntülerde Çarşı grubundaki bazı insanlar 'Ya Allah Bismillah Allahu ekber' diye bağırıyorlardı. Burada amaç neydi? DHA'nın çektiği görüntülerde bütün belgeler var. Keşke izin verselerdi de o 5-6 dakikalık görüntüleri izleyebilseydik. Malesef tablo çok vahim. Şu anda Türkiye üzerine oynanan oyunlar spor sahaları belki sinemalar belki televizyon dizileri üzerinden toplu mühendisliği yapılmaya başlandı" diye konuştu.

DHA TOPU LİG TV'YE ATTI

Bugün iddialara cevap niteleğinde bir açıklama yayınlayan Doğan Haber Ajansı ise görüntülerin olduğunu doğruladı ancak yayın hakkının Lig TV'de olduğu için servis edemediklerini belirtti.

Stadyum çevresinde çekilen, düzensizliğin daha karşılaşma başlamadan önce bilet kuyruğunda başladığını ortaya çıkaran görüntülerin bu kapsam dışında tutulduğu için yayınlandığının da altını çizen Doğan Haber Ajansı, açıklamasını, "Bu konuda tartışılacak, şüphe edilecek bir şey söz konusu değildir. DHA, yayın hakları konusundaki etik davranışını ve özenini korumya devam edecektir" sözleriyle noktaladı.

Gezi Parkı kalkışması sonrasında hükümete yönelik kurulan tuzaklarda ilgilisi olduğu her fırsatta dile getirilen DHA ve Çarşı grubunu bir kez daha yan yana getirerek zor durumda bırakan bu iddialar sonrasında Lig TV'nin bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.

www.yeniakit.com.tr
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23