• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Devletimle gurur duyuyorum”

Yeniakit Publisher
2014-09-21 10:58:00 - 2014-09-21 11:17:57
"Devletimle gurur duyuyorum"

Türkiye’ye dönen Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz, Esenboğa havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

YENİ AKİT / ANKARA -“Devletimle gurur duydum, ülkemle gurur duydum. İnsan vatanı için gittiği yerde başına her şey gelebilir” diyen Konsolos Yılmaz şöyle devam etti: “Öncelikle çok mutluyum vatanımıza kavuştuğumuz için. Burada emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Dışişleri Bakanı Yardımcımıza, Müsteşarımıza, MİT Müsteşarımıza ve MİT’teki bütün çalışanlara, Genelkurmay Başkanlığımıza, önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e ve bütün emeği geçen, bize dualar eden herkese çok teşekkür ediyoruz. 102 gün oldu. Esaretten kurtulmanın bugün bir günüydü. Çok mutluyuz. Yola çıktıktan sonra ‘geldik’ demek için Sayın Başbakan’ı aradım. Sayın Başbakan açar açmaz ‘Hoş geldin Öztürk’ dedi. Demek ki çok yakın takip ediyormuş”

‘Vatan’ için gidilen her yerde insanın başına değişik durumlar gelebileceğini belirten Konsolos Öztürk, “Musul dünyanın en tehlikeli yeri. Terör olaylarının merkezi ve binlerce insanın öldürüldüğü yer. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay iş değil. Büyük sıkıntılar çektik ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz. Ben de ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum.” dedi.

KAFASINA SİLAH DAYANDI AMA...

Rehinelerden Alptekin Esirgün, Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın, IŞİD’in Türkiye adına açıklama yapması yönündeki zorlamalarına karşı koyduğunu belirterek, “Kafasına silah dayandığı halde yine açıklama yapmadı. Süreci çok iyi yönetti” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23