• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet terörüne sessiz kalmayız

Yeniakit Publisher
2015-01-14 08:12:00 - 2015-01-13 23:25:29
Devlet terörüne sessiz kalmayız

AK Parti Grubu’nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa’daki Müslümanların başının dik gezebilmesi için Paris’te düzenlenen teröre karşı dayanışma mitingine katıldığını söyledi. Devlet terörü uygulayanlara karşı seslerini yükselteceklerini vurgulayan Davutoğlu, “Gazze’de yapılanlara, devlet terörü demeye devam edeceğiz. Hama’da Humus’ta füzelerle, kimyasal silahlarla halkını katleden Esad’ın yaptığına da devlet terörü demeyi sürdüreceğiz” dedi.

Terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu nedenle Paris’te düzenlenen teröre karşı dayanışma mitingine katıldığını dile getirdi. Terörün İslam’la yan yana anılmasına izin vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, İsrail’in yaptığı devlet terörünü de gündeme getirmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Davutoğlu, dünyaya barışın başkenti Kudüs olan özgür Filistin kurulduğunda geleceğini kaydetti.

BİLİM KURULU 6 AYDA BİR TOPLANACAK

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, 1983’te kurulan ve YÖK, Genelkurmay, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, üniversiteleri bir masa etrafında buluşturan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nu 12 yılda 19 kez topladıklarını belirterek, “12 Eylül dönemi, 28 Şubat dönemi insanların kıyafetleriyle uğraşırken, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 19 yılda sadece 9 kez toplanabilmişti. AK Parti iktidarları döneminde ise 12 yılda 19 toplantı yapıldı. Bundan sonra 6 ayda bir toplanacak ve her ay bana rapor getirilecek” dedi.

YÖK’E BAŞÖRTÜLÜ ÜYE ATADIK

YÖK üyeliğine Bakanlar Kurulu kontenjanından başörtülü Zeliha Koçak’ı üye olarak atadıklarını belirten Davutoğlu, “Bu atama yeni Türkiye’nin sembolik bir anlamını da ortaya koydu. Biz insanların kıyafetleriyle değil, beyinlerindeki bilim anlayışıyla üniversitelerimizi ihya etme düşüncesindeyiz. Zeliha Hanım, yaptığı bilimsel çalışmalarla YÖK üyeliğine atanma konusunda gerçek bir ehliyet sahibidir. Başı örtülü başı açık bütün kadınlar yan yana yeni Türkiye için çalışacaklar” dedi.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞININ TASARIM AŞAMASINA GEÇİLDİ

Savunma sanayi icra komitesini de topladıklarını ifade eden Davutoğlu, “Yeni Türkiye kendi savunma sanayisini inşa edecek. Milli savaş uçağı projemizin tasarım aşamasına geçilmiş durumda. 2023’te ilk prototip üretilecek. Milli piyade tüfeğinde de seri üretime geçiyoruz. Türkiye’nin de ortağı olduğu F35’ten, önümüzdeki yıllarda toplam 100, dört savaş uçağı daha sipariş etme kararı aldık. Artık savunma sanayi millidir, milli olacak. Türkiye daha düne kadar tank modernizasyonu için İsrail’e muhtaçtı. Şimdi hiçbir namerdin önünde boyun eğmeyecek bir Türkiye var” dedi.

MAZLUMLARA SAHİP ÇIKTIK

Türkiye’nin mazlumlara her zaman kucak açtığını ifade eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim alnımdan öpen, o küçük yavrucuk Rua. 2005’te Hama’da doğdu. Annesi hava saldırısında gözünün önünde hayatını kaybetti. Babaannesi ve yaşlı bir hanım üç kardeşiyle Türkiye’ye sığındı. Malatya’da şimdi mülteci kampında yaşıyor. Şimdi Rua’nın bu hikayesini bilen için Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirebilmek mümkün mü? Evet biz yetimlere, öksüzlere, mazlumlara sahip çıktık. Biz kendisi yetim olan ulu bir Peygamberin yolcularıyız. Bırakın Kılıçdaroğlu biz bu mültecilere neden kapılarımızı açtık diye sorsun.”

EN ÇOK TEMSİL EDİLEN 6’NCI ÜLKEYİZ

Türkiye’nin şu anda dünyada en fazla temsil edilen 6. ülke olduğunu hatırlatan Davutoğlu, “2002’de yurtdışındaki temsilcilerinin sayısı 163’tü, şimdi 228. Yani yüzde 40-50 civarında arttı. Almanya’da her bir başkonsolosluğumuzu yeniden tanzim ettik. Yeni binalar aldık. Bu anlamda dünyanın her yerinde bayrak dalgalandıran altıncı büyük ülke olarak, 2023 hedeflerini çok önceden gerçekleştirmiş olduk. Bize artık mazeret ve zaman kaybı söz konusu değildir. 24 saat yetişmiyorsa 25’nci saati bulacaksınız” diye konuştu.

DEVRİM NİTELİĞİNDE REFORM YAPTIK

Çalışan kadınlar için devrim mahiyetinde reforma imza attıklarını belirten Davutoğlu, “Eğer bir ülkenin uzun dönemli gelişme trendini anlamak isterseniz nüfusuna bakabilirsiniz. 2013 yılında 65 yaş 10,3; 2050’de yüzde 20’ye çıkacak. Burada yapılacak iki yol var. Eski Türkiye’de olduğu gibi aman nüfusun artmasını durduralım, az nüfusla mümkün olduğu kadar orta gelişmişlikte kalalım. 80’li 90’lı zihniyet böyle bir zihniyete dayanıyordu. Biz ise tam tersini söylüyoruz. Nüfusumuz artsın. Daha çok nüfusla daha büyük milli gelir üzerinden milli geliri artıralım. Bu anlamda çalışan kadınları, annelik ve kariyer aşkı arasında tercih yapmak zorunda bırakmayan insani bir reform planladık ” dedi.

TERÖR İSLÂM’LA BAĞDAŞMAZ

Geçen hafta Paris’teki yaşanan terör olayına tepki için düzenlenen teröre karşı dayanışma mitingine katıldığını ifade eden Davutoğlu, “Çok sayıda liderle birlikte teröre karşı sesimizi yükselttik. Bu katılımın, Başbakan düzeyinde katılımının üç açıdan önemli olduğu kanaatindeyim. Küresel mesaj, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımıza ve Müslümanlara verdiğimiz mesaj, terörün herhangi bir şekilde İslam’la veya herhangi bir dinle yan yana anılmasına izin vermeyeceğiz. Nasıl Norveç’te terör olduğunda biz buna Hıristiyan Avrupa terörü demedik. Nasıl Neonaziler vatandaşlarımızı katlettiğinde Alman terörü demedik. Paris’teki terör eyleminin İslam terörü olarak anılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Devlet terörü uygulayanlara karşı da seslerini yükselteceklerini vurgulayan Davutoğlu, “Gazze’de yapılanlara, devlet terörü demeye devam edeceğiz. Hama’da Humus’ta füzelerle, kimyasal silahlarla halkını katleden Esad’ın yaptığına devlet terörü demeye devam edeceğiz. Bazıları terör İsrail tarafından yapılıyorsa sessiz kalıyorlar. Bazıları Suriye’de destek veriyor, sessiz kalıyor. Bazıları DEAŞ’ın ya da diğerlerinin terörüne sükut ediyor. Susmayan tek devlet Türkiye, susmayan tek hareket AK Parti hareketi oldu” dedi.

BARIŞ, ÖZGÜR FİLİSTİN’LE MÜMKÜN

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya’ya barış ne zaman gelir? Nasıl Fransa’daki terör karşısında bu dünya liderleri yürüdüler, bir gün Gazzeli çocuklar için, Kudüs’te şehit edilenler için dünya liderleri bir araya gelip yürürlerse işte o zaman dünyaya barış gelir. Eğer bir gün Pakistan’da öldürülen çocuklar için İslamabad’da bu liderler bir araya gelirse işte o gün dünyaya barış gelir. Eğer Somali’de o açlık karşısında bu dünya liderleri bir sabah bir uçakla Mogadişu’ya inerse, Suriye’de DEAŞ’ta olduğu gibi, rejimi de eleştirmek için BM’nin 5 daimi üyesi yan yana gelirse o zaman barış gelir. Bir gün o gün gelecek ve inşallah bugün ağırladığımız Mahmud Abbas özgür bir Filistin’in başkentinde bu dünya liderleriyle yürüdüğünde işte dünyaya barış o zaman gelecek. Başkenti Kudüs olan özgür Filistin kurulduğunda, Mescidi Aksa’ya doğru bu liderler yürüdüğünde barış o zaman gelecek.”

MÜSLÜMANLARIN BAŞLARI EĞİLMESİN DİYE PARİS’TEYDİK

Bazıları neden İsrail Başbakanı’yla orada olduklarını sorduğunu hatırlatan Davutoğlu, “Biz meydanı boş bırakmayız, insanlık neredeyse biz orada olacağız. İsrail Başbakanı’nın orada olması gayri samimidir” diye konuştu. Her türlü yabancı düşmanlığına karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, “Parisli oluşumuz Avrupalı kimliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Brüksel’de, Londra’da, Davos’ta bu gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Önemli mesajımız Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızaydı. Sahipsiz değilsiniz, garip değilsiniz, yalnız değilsiniz. Arkanızda hakkınızı, hukukunuzu koruyacak şefkatli ve kudretli Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Vatandaşlarımız ve Müslümanlar, bir Fransız’la karşılaştıklarında başlarının eğilmemesi için, Müslüman liderler de var diyebilmeleri için, onlar için biz Paris’teydik. Gün başımızı dik tutma günüdür. İnsanlık vicdanı adına sesimizi yükseltme günüdür” dedi.

YAKILAN CAMİLER İÇİN DE YÜRÜNMELİ

Fransa’daki saldırıyı yapan piyonların en büyük zararı İslam’a verdiklerini söyleyen Davutoğlu, “Fransa’da ismi Muhammed olan vatandaşlarımıza karşı kirli bir ön yargı var. Avrupa’daki vatandaşlarımıza sesleniyorum. İsminiz ne olursa olsun gurur duyun. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Çünkü bu katillerin öldürdüğü bir polisin adı da Ahmet’ti” dedi. Avrupa’da bundan sonra yakılan camiler için de liderlerin yürüyüş yapmasını isteyeceğini söyleyen Davutoğlu, “Berlin’de kundaklanan, yakılan Mevlana Camiini ziyaret ettim. Bundan sonra hangi cami olursa olsun, gidecekler ve dayanışma gösterecekler. Tâ ki Avrupa’daki hiçbir Müslüman kendisini garip hissetmesin” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, ABBAS İLE ÇALIŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Davutoğlu ile Abbas arasında gerçekleşen görüşmede, Paris’teki yürüyüş ile Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların ele alındığı öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu’nda yaklaşık 1,5 saat süren yemek, basına kapalı gerçekleşti. Yemeğe, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ilgili bürokratların katıldığı bildirildi.
Resmi temaslarını tamamlayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, temaslarının ardından Türkiye’den ayrıldı. Abbas’ı Esenboğa Havaalanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Filistin’in eski Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ve diğer yetkililer uğurladı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23