• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet-millet kaynaştı

Yeniakit Publisher
2013-10-18 20:43:43 - 2013-10-19 08:06:41
Devlet-millet kaynaştı

Doğu ve Güneydoğu’da çözüm süreci ile başlayan huzur-barış dönemi, Kurban Bayramı’nda zirveye ulaştı. Emniyet personeli ailelere kurban eti dağıttı, asker vatandaşla kucaklaştı, siyasetçiler ise halk ile bayramlaştı

YENİ AKİT/ANKARA - Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da devlet görevlileri, devlet-millet kaynaşması için yoğun çaba harcıyor. Her zaman halka daha yakın olmak için fırsat kollayan devlet görevlileri, Kurban Bayramı’nda bu geleneği devam ettirdi. Bayram süresince birçok ilde emniyet mensupları, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etti. Ailelerin bayramlarını kutlayan emniyet mensupları, ailelere et, çocuklara ise çeşitli hediyeler verdi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli şube müdürü ve yardımcıları da ailecek Diyarbakırlı yoksul ailelere misafir oldu. Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü çalışanları da Kurban Bayramı vesilesiyle şehir merkezinde vatandaşlara kavurmalı pilav ikramında bulundu.

EMNİYET MÜDÜRLERİNDEN AİLELERE ZİYARET

Kurban Bayramı’nı görevleri nedeniyle Diyarbakır’da geçiren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü personeli, aileleriyle birlikte Bağlar ve Sur ilçesindeki bazı ailelere konuk oldu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan Hayrettin Bayraktar, yardımcıları, eş ve çocuklarıyla Sur ilçesinde ikamet eden Tayrak ailesine misafir oldu.

AİLEMİZE GİDEMEDİK SİZE GELDİK

Tek gözlü odada kalan Tayrak ailesi, konuklarını kapıda karşıladı. Şube Müdürü Bayraktar, “Biz bayramda ailemize gidemedik, size geldik, bayramlaşmaya geldik. Biz bir aileyiz.” dedi. Bayramda Mehmet Tayrak’ın ailesini ziyaret etmek istediklerini anlatan Bayraktar, ailenin kendilerine hem gönlünü hem de kapılarını açtıklarını söyledi. Diyarbakır halkının çok sıcak ve cana yakın olduğunu anlatan Bayraktar, önemli olan şeyin iletişim kapılarını açmak olduğunu dile getirdi.

ZİYARET BİZİ ÇOK SEVİNDİRDİ

Mehmet Tayrak ise emniyet mensuplarının kendilerini ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tayrak, “Biz bir aileyiz, müdür beyi ağabeyim ve babam olarak kabul ettim. Ne mutlu ona ki bize geldi, çok sevindim. Şimdi kanatlarım olsa uçarım. Aynı bayrak altındayız, aynı ülkedeyiz. Biz kardeşiz.” diye konuştu.

POLİSLER VATANDAŞLARA KAVURMALI PİLAV İKRAM ETTİ

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü çalışanları da Kurban Bayramı vesilesiyle şehir merkezinde vatandaşlara kavurmalı pilav ikramında bulundu. Hersan Mahallesinde kavurmalı pilav ve ayran ikramında bulunan polisler vatandaşların bayramını kutladı. Bayram vesilesiyle birlik ve beraberlik içinde halka bütünleşmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliği vatandaşların memnuniyetle karşıladı. Etkinlik daha önce Tatvan’da da gerçekleştirilmişti.

POLİSLER, KURBANLARINI 477 AİLEYLE PAYLAŞTI

Şanlıurfa polisi de kurbanlarını dar gelirli ailelerle paylaştı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü personelinin kestiği kurbanların eti 477 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. Polisi karşılarında gören aileler, şaşkınlığı ve mutluluğu bir arada yaşadı. Böylesi bir günde polis tarafından hatırlanmaktan ve ziyaret edilmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden aileler, Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür etti. Proje kapsamında Emniyet Müdürlüğü personeli arasında toplanan kurban payları adresler tek tek ziyaret edilmek suretiyle 477 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı.

Van’ın Çatak ilçesinde de emniyet mensupları vatandaşlarla kucaklaşıp bayramlaştı. Bölge halkına çikolata ve şeker ikram eden polisler, dar gelirli aileleri de tek tek dolaşarak kurban eti dağıttı.

ASKER DE HALK İLE İÇ İÇE

Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan asker-jandarma da halk ile bayramlaşıp, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattı. Güvenlik için oluşturulan kontrol noktalarında bölge halkına kolonya, şeker ve çikolata ikram eden askerler, barış ve huzur ortamının bozulmaması temennisinde bulundu. Vatandaşlar da, olaysız, sorunsuz çatışmadan uzak bir bayram geçirmenin keyfini yaşadıklarını ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda görev yapan askerler köylere giderek vatandaşlarla bayramlaştı. Askeri büyük bir ilgiyle karşılayan köylüler, komutanlar için kuzu kesip kavurma ikram etti.

SİYASET DÜNYASI DA BÖLGEDEYDİ

Hükümetin kurmayları da bayram süresince bölge halkı ile birlikteydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Şanlıurfa’da, İçişleri Bakanı Muammer Güler ise Mardin’de bölge halkı ile bayramlaşıp, sorunlarını dinledi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23