• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dershanelere boykota eğitimcilerden destek

Yeniakit Publisher
2013-12-28 20:18:18 - 2013-12-29 08:59:32
Dershanelere boykota eğitimcilerden destek

Başbakan Erdoğan’ın dershaneleri “boykot edin” çağrısına eğitim camiasından destek yağıyor. Akit’e konuşan eğitimciler, dershanelerin belirlenen yol haritası içerisinde kapanacağını, boykotun da bu süreci hızlandıracağını ifade ettiler.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dershanelerle ilgili son açıklaması büyük yankı uyandırdı. Erdoğan önceki gün İstanbul’da kendisini karşılayan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, dershanelerle ilgili olarak halka “Devletin okulları bize yeter deyin. Biz başka bir şey istemiyoruz deyin. Tavrınızı koyun” çağrısında bulunmuştu. Akit’e konuşan eğitimciler, bunun dershanelere boykot çağrısı olduğunu ve bunun dershanelerin kapatılması sürecinde son derece önemli olduğunu söylediler.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer, Başbakan’ın destek çağrısının yerinde bir eylem olduğunu söyledi. Özer, “Erdoğan’ın dershaneleri boykot çağrısı doğrudur. Başbakan konuşmasında okulların eğitim sistemi içerisinde yeterli olduğu vurgusunu yapmış ve bizim okullarımız bize yeter demiştir. MEB’e bağlı okullar öğrenciler için tek adrestir” dedi.

“DERSHANELER ARIZİDİR”

“Asıl olan okuldur” diyen Özer, okulların öne çıkarılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Öğrenci başarısının öne çıktığı bir eğitim sisteminde dershaneye ihtiyaç kalmaz. Sınav odaklı eğitim sistemine son verilince dershanelerde kapanacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk defa 8. sınıflara uyguladığı sınav sistemi dershaneye olan ihtiyacı azaltmıştır. Benzer sistemin şimdi liselerde ve üniversite öncesi sınavlarda da hazırlanması gerekiyor. Ortaokul sisteminde yapılan değişiklik bu yıl dershaneye giden öğrenci sayısını azalttı.”

YOL HARİTASI EN GÜZEL BOYKOT

Demokratik Eğitimciler Sendikası (DES) Başkanı Gürkan Avcı da, en iyi boykotun dershanelerin kapatılması süreciyle ilgili olarak açıklanan yol haritasına uyulması olacağını söyledi. Avcı “Burada hükümetin belirlediği yol haritası izlenmeli. Başbakan boykot çağrısını yaparak vatandaşlardan yol haritasına uyulmasını istiyor. Şu aşamada yapılacak boykot, öğrencilerimizi, velileri ve öğretmenleri mağdur eder. Başbakanın hedeflediği kişilere bir zarar vermez. Dershane sahipleri zaten bu yılı garanti altına almış durumdalar” dedi. Eğitim sistemindeki sınava dayalı düzenin değişmesi durumunda dershanelerin boykota uğrayacağını dile getiren Avcı, dershanelerin gelecek yıldan itibaren yavaş yavaş kapanacağı vurgusu yaptı. Avcı son olarak şunları söyledi: “Hükümetin dershanelerin kapatılması konusunda oluşturduğu bir süreç var. Bu süreç tarafların rızasıyla oluşturuldu. Sürecin sonuna geldiğimizde zaten istenen olacaktır.”

Velilere psikolojik baskı

SİNAN YAVUZOĞLU / ANKARA
- Cemaate yakın dershanelerin hileli ve imtiyazlı usullerle öğrenci kaydettikleri yönündeki iddialara bir yenisi eklendi. Kayseri’den gazetemizi arayan kimi veliler ve öğretmenler, Serhat ve Anafen dershanelerinin okul müdürleri aracılığıyla öğrencilerin bilgilerini ele geçirerek öğrencilere ve ailelerine kanca attıklarını bildiriyorlar. Dershane yetkililerinin ders esnasında bile sınıflara ziyaretler düzenleyerek öğrenci seçmesi yaptıkları belirtiliyor. Dershane yetkililerinin duruma tepki gösteren öğretmenlere ise, “Bizde Milli Eğitim’e bağlıyız. Bir derdiniz varsa müdürünüzle görüşün” gibi aşağılayıcı cevaplar verdikleri bildiriliyor. Dershanecilerin özellikle sınav dönemlerinde okullarda cirit attığını kaydeden öğretmenler, çocuklar dershaneye gitmek istemese bile, ailelerle irtibata geçilip, “Çocuğunuz çok zeki, istikbal vaat ediyor, bizim sınavlarımızda da dereceye girdi, indirim kazandı, vebal altında kalmayın, gelin biz bu öğrenciyi daha iyi yerlere hazırlayalım” denilerek psikolojik baskı yöntemleri uygulandığını söylüyorlar.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23