• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deprem uzmanı sarsıntıları değerlendirdi: Yeni bir yırtılma olabilir

Yeniakit Publisher
2023-08-12 20:50:00 -
Deprem uzmanı sarsıntıları değerlendirdi: Yeni bir yırtılma olabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'da meydana gelen peş peşe depremlerin ardından bir değerlendirme yaptı.

Malatya'da art arda gerçekleşen depremlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "2023.08.12 saat 16.39 Malatya M4.9 büyüklüğünde 5 kilometre odakta olan deprem 8'indeki M5.3'ün artçısı değildir. Yeni bir yırtılma olabilir. 6 Şubat depreminin artçısıdır" dedi.

Art arda 3 deprem

Saat 16.39'da 4,8 büyüklüğünde depremle sallanan Malatya'da sadece 1 dakika sonra 4.5 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi. Saat 18.18'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.

Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe meydana gelen depremlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

"Yeni bir yırtılma olabilir"

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2023.08.12 saat 16.39 Malatya M4.9 büyüklüğünde 5 kilometre odakta olan deprem 8'indeki M5.3 un artçısı değildir. Yeni bir yırtılma olabilir. 6 Şubat depreminin artçısıdır" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yırtılmanın şiddetini azaltın o zaman

Bina ve insanlar şiddetli olunca binalar duramıyor, insanlar yürüyemiyor . Bina ne kadar saglam olursa olsun şiddette yer degişimi ve yer kaymasında saglâm duramaz. Yüzbinlerce binanin icinde bin lerle ifade edilen saglâm binalar bina yapım ve teknigin dogru oldugu asla kabullenilmez. Ama şubat depremi ile bazı reklamcılar insanların gelecegini göz göre göre bu teknikle yeni yaptıkları binaların 7 şiddetine hatta 10 şiddetine dayanaklı oldugunu idda edip insanları tehlikeye attıklarının farkındalarmı. İnşaat lar ya biter yada bitmez 7 şiddetinin ustünde yeni deprem olacak Allah Korusun ama üzülerek söylüyorum olacak. İkinci büyük deprem de şubat depreminden fazla hasar verecek. Gidişad yanlısssssş yapımlar yanlış ve acelecilik milli ekonomiyede cok zarar verecek. 3 de büyük şiddet Tüm Türkiye , yunanistan balkanlar azerbaycan ermenistan, ırak, suriye de olacak. Müneccim deyilim sümme haşa gaybı Allah bilir. Ama bugünkü deprem tetiklemeleri rabbimin bize zaman verişi tedbiri alın takdiri bozun ikazı fakat hala gurur kibir bilgiçliklerinden yanlarina varılmayan büyuk vebal alan siyasilerde. Mucit bu ulkede prof dr. olmayana denir. Bu ülkede paran rutben ismin ünlü deyilse seni kimse ciddiye almaz, görüşmez, seni angayra görür milletin menfeatine bile olsa kör sagır duymadim görmedım oynarlarrrr. Şubat depreminden öncede akitte yorumlarimda yazdım deprem olacak diye arşivlere bakın hemde sebeblerini şimdiki gibi izah ede ede. Kim bu reislerin deger verdikleri ki bu bilgileri aktaramıyorlar reislere,,,!!!!bu hale ülkemi hem ekonomide hemde depremle zrara ugratan gurubların farkına varamıyor iseler vebal reislerde de var. Az hasar az can kaybı Ta abbasi emeviler memlukluler karamanoglu, selcuklu osmanlı bu teknigi hep kullandı. Hatta bizans da kullandi. Bizanslilar müslüman ilim insanlarından faydalandı. Erzurumlu ibrahim hakkıda hocasına mezarına güneş ışıgını vurdururken deprem tedbirli yaptı. Hodri meydan görecegiz.

Abi

Mimar sinannnnnnn rahmetlinin sistemiiiiiiiiiiiii ne idiiiiiiiiiiiiii . Milenyumdayız cagı,,, aletle yönlendiren diye havalara giren bilim insannnnnn ları, yapay zekaları kullanan siyasetciler size muracat edenleri yapay standart zeka ile bertaraf edip , mucidleri hice sayanlar unutmayın HALA SAF MUCITLERİN başlangıcını alip geliştiren buldum diye patent alan zeki siyasette guclu kişi kurum ve kuruluşlar. Unutmayinki tlf icad edebide yillarca yutturdular aslına döndü. Neden halk illet diye siyasetciler konuşur oldu. Neden ""dervişin fikri ne ise zikri odur"" cogu siyasetci burokrat yönetici kendi millete illet oldugu icin milletin vatanına karşılıksız yardim etmesine inanmaz inandirmazlar. Sahtekar yalanci, milletide sahtekar yalanci yaparlar. Cünki dogru ile elde edilmeyecek diye milletin kulagina o yetkililer fısıldiyor bazı saflarda inanıyor. """Manevi alemde Unutmayınki yalan söyleyen kustugunu yiyen köpekler gibi koku yayar. "" köpegin oldugu yerdr melek durmaz. YALAN SÖYLEYENİN yanında mekekler barinmaz. Taki tövbe ve kulla helalleşinciye kadar. Eee burokrat siyasetci yönetici yalan söyleyince şeytan milletin rızasına hayrı o kişiye yaptırmaz. Yani binlerce kisiye zarar verneyi göze alan yetkiliyle görüştürmeyenin ahiret korkusu yoktur. Mucidler ile muhatap olmayan yapay zeka, ve yalanlarla onları bertaraf edenler cok basit sistemi ünlü olmak isteselerdi onca medya varken sizlere muracaat etmezlerdi. Bu nun icin vebal sizin uyaniklık zannettiginiz 4 yıldır görüştürmediginiz depremler sayesinde masonik yapı devlet yönetiminde hala faaliyette oldugu TÜRK VE İSLÂM MEMLEKETI şehitler diyarinda insabların ölmesini galiba zevkle seyrediyorlardır tabiki o depremde ölmeyecegini zan eden koltugumdan olurum diye basit düşünenlerde buna dahil. Mimarrrrrrr sinannnnnn ve selcuklu mimarları ile ayni teknikkkkkkkkkkkkkkk
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23