• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Depositphotos: Fotoğraflarınızla para kazanmaya nasıl başlayabilirsiniz

Yeniakit Publisher
2016-11-28 12:17:00 - 2016-11-28 13:51:56
Depositphotos: Fotoğraflarınızla para kazanmaya nasıl başlayabilirsiniz

Fotoğraf çekmeyi seviyor, iyi fotoğraf çektiğinizi düşünüyorsanız ilk adımı tamamladınız sayılır.

Fotoğraf çekmeyi seviyor, iyi fotoğraf çektiğinizi düşünüyorsanız ilk adımı tamamladınız sayılır. Henüz fotoğraf çekmeye yeni başladıysanız veya başlayacaksanız internet üzerinden biraz araştırma yapmanızı, elinizdeki makineyi nasıl kullanabileceğinizi öğrenmeniz tavsiye ederim. Makine derken binlerce liralık aletlere ihtiyacınız olmadığını tekrar belirtmek isterim. İyi bir telefonunuz varsa hazırsınız demektir. Hemen pratik yapmaya başlayabilirsiniz. Bu işten para kazanmasanız bile oldukça tatmin edici bir hobi olduğunun altını çizmek istiyorum. Sadece birkaç fotoğraf uğruna dağlara çıkmaya başladığınızda, mağaralara inmeye başladığınızda şaşırmayacaksınız, kendinizi kaptırmış olacaksınız. Eve döndüğünüzde tatmin olacaksınız, hele bir de iyi pozlar yakaladıysanız… Dikkat, bir sonraki gezi rüyalarınıza girebilir.

Kendinizi ifade edebileceğiniz, başlamak için gerekli aletleri ve bilgiyi kolayca edinebileceğiniz bu harika hobiyi veya işe birçok kişinin tutkuyla bağlanmasının sebepleri ayrı bir yazının konusu. Bu yüzden ikinci adıma geçelim: Arşiv.

Arşiv

Arşivinizin önemli olduğu noktalardan biri kazanabileceğiniz miktarın arşivinizle doğru orantılı olmasıdır. Yirmi fotoğrafınızdan çok kazanmayı bekleyemezsiniz ama stok alıcısının beğenisine birkaç bin fotoğraf sunduğunuzda bambaşka bir senaryoyla karşılaşacaksınız.

Fotoğraf makineniz olsun olmasın bu işin tadına vardıysanız siz fark etmeden arşiviniz oluşmaya başlamış demektir. Yapmanız gereken arada bir arşivinize girip fazlalıkları temizlemek. (Hatırlatalım, fotoğraf ayarlama programları kullanarak pozlarınızın etkinliğini artırabilirsiniz. Fotoğraflarınızdan para kazanmak istiyorsanız renk dengesi ve benzeri özelliklerine dikkat etmelisiniz.)

Bütün fotoğraflarınız kabul edilmeyebilir

Arşiviniz ne kadar büyükse şansınızın da o kadar büyüdüğünden bahsetmiştik. Arşivinizin bir diğer avantajı da kaliteli fotoğrafların sayısının fazlalığı olacaktır. Bu konunun önemi stok fotoğraf sitesi küratörleri fotoğraflarınızın bir kısmını kabul etmediğinde daha da öne çıkar. Başka şekilde söylemek gerekirse reddedilmeye hazır olun. Başlangıçta hiç beklemediğiniz bazı fotoğrafların kabul edip diğerlerinin reddedildiğini göreceksiniz. Sektörleri, müşterileri ve ihtiyaçlarını daha iyi anladıkça daha doğru tahminlerde bulunabileceksiniz.

Üye olun

Arşiviniz hazırsa, onları doğru şekilde editlediyseniz ve satılabileceğini düşündüğünüz kaliteli fotoğrafları yüklemek üzere [follow=http://tr.depositphotos.com/]Tr.Depositphotos.Com[/follow] adresine girerek siteye üye olmaya hazırsınız demektir. Açmanız gereken üyelik çeşidi alıcıların/müşterilerin açtığı üyeliklerden farklı. Sayfanın en altın ‘Ortaklık Programı’ yazan bağlantıya tıklayın. Sitenin Türkçe dil desteği olduğu için adımları takip etmekte pek zorlanmayacaksınız.

Evet, seçtiğiniz fotoğrafları değerlendirme için yollamaya hazırsınız. Eğer ilk aşamada beğenilirseniz istediğiniz kadar fotoğraf koyabilirsiniz.

Depositphotos’un diğer mikro stok ajanslarından farkı, fotoğraflarınızın satışından zaten para kazanıyor olmanız yanında kendi müşterinizi getirdiğinizde çok daha fazla oranda kazanmanız.

Depositphotos.com’un sunduğu hizmetlerden biri de Clashot uygulaması. Bu uygulamadan başka bir yazıda bahsetmiştik ama kısaca belirtelim: bu uygulama sayesinde telefonunuzdaki fotoğrafları doğrudan satışa çıkarabiliyorsunuz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23