• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demokratikleşme paketi tamam

Yeniakit Publisher
2013-09-13 21:10:10 - 2013-09-13 21:11:45
Demokratikleşme paketi tamam

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AKİT / ANKARA - İç ve dış gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda ayrıca yaklaşan yerel seçimler de masaya yatırıldı. Seçimlere yönelik 81 il ile ilgili değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, yapılan anketler ve mevcut belediye başkanlarının karneleri de tek tek ele alındı. Bu toplantının ardından AK Parti kurmayları demokratikleşme paketini görüşmek üzere ikinci bir toplantıya girdi. Toplantıya yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etti. Toplantıda, daha önce görüşülen demokratikleşme paketine son hali verildi.
17 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK
Başbakan Erdoğan’ın dün bir kez daha masaya yatırdığı “demokratikleşme paketi”nin açıklanacağı tarih belli oldu. Paket, Başbakan Erdoğan tarafından merhum Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü olan 17 Eylül’de açıklanacak. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, demokratikleşme paketinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından merhum Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü olan 17 Eylül’de açıklanacağını bildirdi.
TBMM’YE SUNULACAK
Hilton Otel’de düzenlenen Danimarka Bölge Büyükelçileri toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Bağış, paketin üzerinde son rötuşların yapıldığını belirterek “Daha sonra bu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak. Başbakanımız paketi Salı günü açıklayacak. Salı günü de rahmetli şehidimiz Adnan Menderes yani demokrasi şehidimizin ölüm yıl dönümüdür. O sabah biz bazı bakan ve genel başkanlarımızla rahmetli Menderes’i mezarı başında anarken Sayın Başbakanımız da o demokrasi şehidimizin ölüm yıl dönümünde Türkiye’nin yeni bir demokratikleşme sürecini daha ilan edecektir” dedi.
aday adaylıkları 21 Ekim’de başlıyor
Başbakan Erdoğan başkanlığında dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Çelik, MKYK toplantısında, mahalli seçimler için AK Parti aday adaylığı müracaatlarının başlangıcı olarak 21 Ekim 2013 tarihinin belirlendiğini açıkladı.
AK Parti, mahalli seçimler için başvuracak olan hanım adaylardan % 50, engelli vatandaşlardan % 75 daha az başvuru ücreti alacak. MKYK’da alınan kararlara göre AK Parti, tüm seçim çevrelerinde seçime katılacak. AK Part’nin belediye başkan adayları, teşkilatlar nezdinde yapılacak temayül yoklamalarından sonra genel merkezce belirlenecek.
“İMRALI’YA GÖTÜRÜLDÜ” İDDİASINA YALANLAMA
Öte yandan, Başbakanlık “demokratikleşme paketinin İmralı’ya götürüldüğü” iddialarını yalanladı.  Başbakanlıktan yapılan açıklamada “Demokratikleşme paketinin, ilgili bakanlarımızın katılımıyla yapılacak olan değerlendirme toplantısında nihai şeklini alması akabinde, önümüzdeki hafta bizzat Başbakanımız tarafından açıklanması planlanmaktadır.” denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23