• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Demokrasi ile güvenlik arasında denge kurulacak’

Yeniakit Publisher
2014-10-15 08:31:00 - 2014-10-14 21:47:36
‘Demokrasi ile güvenlik arasında denge kurulacak’

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda, Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Meclisi Başkanı Carina Gödecke başkanlığındaki heyeti kabul etti.

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda, Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Meclisi Başkanı Carina Gödecke başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelen güvenlik reformuyla ilgili “Demokrasi ve güvenlik arasında mutlaka bir dengeyi kurmak mecburiyetindeyiz. Hem şehirlerimizin güvenliğini sağlamak ama bunu yaparken de asla bu anlamda şehirlerde yaşayan sıradan, sade vatandaşımızı, bu olaylarla hiç ilgisi olmayan vatandaşımızı, kanaati ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun hiçbir şekilde rahatsız etmemek görüşünden hareket eden bir takım tedbirler gündeme gelecek” dedi.

Kurtulmuş, “Alınacak tedbirler hiçbir şekilde Türkiye’yi bu demokratik yapısından daha geriye götürmeyecek, tam tersine daha ileriye götürecek bir anlayış içerisinde yapılacaktır” diye konuştu. HSYK seçimlerine de değinen Kurtulmuş, “Yargı gibi tamamen bağımsız ve tarafsız olması gereken, her türlü politik etkinin, her türlü grupların etkisinden uzak kalması gereken bir alanın, bir grubun, hem de yargı dışarısında örgütlü bir grubun etkisi altında kalmasının Türkiye için çok vahim sonuçlar doğuracağını ifade ediyorduk. Çok şükür adli yargı başta olmak üzere yargı mensuplarımız bu konuda hassasiyet göstermişlerdir ve HSYK seçimleriyle birlikte bu korkular şimdilik bertaraf edilmiştir” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23