• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirel’in takkesi 28 Şubat’ta düştü

Yeniakit Publisher
2013-04-30 22:01:00 - 2013-04-30 20:03:25
Demirel’in takkesi 28 Şubat’ta düştü

Güzel, Demirel’i sağ merkez içindeki Truva Atı’na benzeterek, “Biz Demirel’in gerçek yüzünü çok geç anlayabildik. Biz gerçek Demirel’i 28 Şubat döneminde gördük. 28 Şubat’ta takke düştü kel göründü. Bu dönemde Demirel’in asıl zihniyeti ortaya çıktı. Meğer

RAMAZAN ALKAN / ANKARA
Eski bakanlardan deneyimli devlet adamı Hasan Celal Güzel, AK Parti Hükümeti’ne karşı cephe oluşturan Maocu İşçi Partililere destek vermesi ile gündemde olan eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i topa tuttu.
“Dün lakabı çoban olanlar, şimdi İşçi Partisi’nin koyunu oldular” diyen Başbakan Erdoğan’ın sözlerine destek veren Güzel, “Demirel meğer içimize sızmış bir Truva Atıymış” dedi. Güzel, “Allah 89 yaşındaki Süleyman Demirel’in düştüğü bu duruma kimseyi düşürmesin” diye ekledi.  
Akit’e konuşan Güzel, Demirel’in İşçi Partisi’ni desteklemesinin nedenini şöyle açıkladı: “Demirel Başbakan Erdoğan’ı kıskanıyor. Milletin, Erdoğan’ı sevmesini Demirel hazmedemiyor. Bu kıskançlık Demirel’in İşçi Partisi’ne destek vermesine neden oldu.”
ÇOBAN SÜLÜ, İP’İN KOYUNU OLDU
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel geçtiğimiz günlerde Maoist İşçi Partisi’nin (İP) yayın organı Aydınlık gazetesine yaptığı açıklamada, İşçi Partililere övgüler yağdırmış, partinin 23 Nisan’da Ankara’da açtığı Milli Merkez’i ‘halkın ayağa kalkması’ olarak yorumlamıştı. CHP’den sonra İşçi Partisi’ne destek veren Demirel’i Başbakan önceki gün sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, yıllarca sağ merkezin oylarını alan Demirel’i “Dün lakabı çoban olanlar, şimdi İşçi Partisi’nin koyunu oldular” sözleriyle vurdu.
Demirel’in son zamanlardaki tutumunu anlamakta zorluk çektiğini belirten Hasan Celal Güzel, “Allah 89 yaşındaki Demirel’in düştüğü bu duruma kimseyi düşürmesin. Demirel, İşçi Partisi’nin ideolojisinin ne olduğunu herkesten daha iyi bilmektedir. Demirel yıllarca başbakanlık yaptı ve bütün istihbarat birimleri kendisine İşçi Partisi’yle ilgili bilgi verdi. İşçi Partisi’nin nasıl bir marjinal grup olduğu, kanlı eylemlerde yer aldığını, insanları öldürdüğünü, yaraladığını, ülkeyi nasıl karıştırdıklarını sayın Demirel çok iyi biliyor” dedi.
DEMİREL’İN POLİTİKA SEVDASI
“Ben yaşlanırsam Allah bana da bir siyasetçi olarak Demirel gibi olmama izin vermesin, benim bu konuda duam bu. Demirel için bu durum çok acı” ifadelerini kullanan tecrübeli siyasetçi Güzel, Demirel’e İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Maocu Doğu Perinçek’in Ergenekon Davası’nın en önemli sanıklarından biri olduğunu hatırlattı. Demirel’in hâlâ siyaset yapmaya çalıştığını söyleyen Güzel, Demirel’in siyaset sevdası yüzünden birçok yanlış yaptığını aktardı. Güzel, “Demirel Marksist, Maocu İşçi Partisi’ne bile sempatiyle bakabilmiştir. Düşünebiliyor musunuz? Yıllarca CHP ile mücadele etmiş bir isim olan Demirel Ak Parti’ye karşı CHP’yi desteklemiştir. Bu nasıl bir şey anlamak mümkün değil. Demirel hâlâ ahir ömründe politika sevdasını kaybetmiş değil. Biri gelip, ‘Ya seni partimizin Cumhurbaşkanı adayı yapalım’ dese, Demirel hasta yatağından kalkıp gelir, meydanlara iner ve bunun için de uğraşır. İşte Demirel bu…” şeklinde konuştu.
MASON SÜLEYMAN’IN ‘NUR’LU YÜZÜ
“Demirel yıllardır sağ görüşlüyüm diyerek mütedeyyin kesimin oyunu aldı. Ne oldu da böyle oldu?” sorusuna Hasan Celal Güzel şu cevabı verdi: “Bir defa Demirel yıllarca bizi aldatmış arkadaş. Demirel bir taraftan ‘Nurlu Süleyman’ diye ortada gezerken diğer taraftan da ‘Mason Süleyman’ karanlık güçlere hizmet etmiş. Demirel hep dindar insanların yanında yer aldı gibi gözüktü, ancak Demirel bir Truva Atı’ymış.”
“DEMİREL HİÇ DEĞİŞMEDİ”
Süleyman Demirel’in yıllarca milleti kandırdığını belirten Güzel, Demirel’in aslında hiç değişmediğini söyledi. “Ben de dâhil olmak üzere biz Demirel’in gerçek yüzünü çok geç anlayabildik” diyen Güzel, şöyle devam etti: “Biz gerçek Demirel’i 28 Şubat döneminde gördük. 28 Şubat’ta takke düştü kel göründü. Bu dönemde Demirel’in asıl zihniyeti ortaya çıktı. Meğer Demirel sağcı filan değilmiş, o bu milleti yalanlar söyleyerek kandırdı, bu milleti aptal yerine koydu. Yazıklar olsun, bu milletle helalleşmesi gerekirken, İP’e gidip, Maoculara destek veriyor.”
“DEMİREL KISKANIYOR”
Demirel’in Erdoğan’ı kıskandığının altını kalın çizgilerle çizen Güzel, “Demirel Sayın Başbakan Erdoğan’ı kıskanıyor. Demirel, Erdoğan’ın halk nezdindeki yerini kıskanıyor. Milletin Erdoğan’ı sevmesini Demirel hazmedemiyor. Bu millet Demirel’i de sevdi, ancak Demirel bu milleti sevemedi. Demirel bence hasedinden çatlıyor şu an ve bu kıskançlık Demirel’in İşçi Partisi’ne destek vermesine neden oldu” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23