• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DEM Parti'den trafik provokasyonu! Şimdi de sıra İstanbul sokaklarında

Yeniakit Publisher
2024-08-02 13:23:00 - 2024-08-02 15:33:38

Geçtiğimiz günlerde DEM Parti'li bazı belediyelerde caddelere uyarı yazıları Kürtçe olarak yazılmış ve bu durum sosyal medyada tepki çekmişti. Tepkilerin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve yazılar silinmişti. Dün sabah saatlerinde provokasyona kalkışan DEM Partililer, bu kez de İstanbul'un bazı noktalarında yollara Kürtçe uyarılar yazdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki belediyelerin, yaya geçitlerinde olası kazaları önleme amacıyla yazdıkları "Pêşî Peya/Önce Yaya" yazıları; Van, Diyarbakır ve Mardin Dargeçit’in ardından Batman’da da silindi.

 

Geçen hafta Van’da yaya geçidindeki "Pêşî peya" yazısı kimliği bir çocuk tarafından boyanıp "Türkiye Türk’tür Türk kalacak" yazılmıştı.

Van'dan sonra ise Diyarbakır’da valiliğin talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Kürtçe uyarı yazıları silinmişti. Valilik kararıyla silinen yazılar, belediye tarafından tekrar yazılmıştı.

Dün sabah saatlerinde provokasyona kalkışan DEM Partililer, bu kez de İstanbul'un bazı noktalarında yollara Kürtçe uyarılar yazdı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

Hemen derhal kaldırılmalıdır.Yavaş yavaş salgın hale geliyorlar.Asla müsaade edilemez.Kaldırmayan veya direnen belediye varsa cezalandırılmalı.Hatta görevden alınmalı.Rezalete izin verilemez.

abidin

o yazıyı yazanların boynuzunu kıracaksın, ellerini kıracaksınki bir daha yazı yazamasınlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23