• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Değişimin arkasındayız

Yeniakit Publisher
2013-11-23 19:56:56 - 2013-11-24 09:01:38
Değişimin arkasındayız

MÜSİAD’ın iki ayda bir şubelerinde gerçekleştirdiği Genel İdare Kurulu’nun 83’üncüsünün düzenlendiği Mardin’de bir rekora imza atıldı. MÜSİAD’a üye 700’ü aşkın işadamı Genel İdare Kurulu’na katılarak, bu alanda bir ilk yaşandı. Burada katılımcılara hitap eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Zenginlik Demek” vurgusuyla, MÜSİAD olarak demokratikleşmeye verdikleri önemi tekrarladıklarını anımsatarak, Türkiye’yi prangalardan kurtaracak, sadece ekonomik bakımdan değil, bütüncül bir kalkınmanın yolunu açacak değişimin arkasında olduklarını dile getirdi.

EKONOMİ SERVİSİ - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Mardin’de Mardin Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlemiş olduğu 83. Genel İdare Kurulu büyük bir katılım ile Mardin’de gerçekleştirildi. “Büyümenin Sistematiği” “Nasıl Büyürüz?” konularının ele alındığı toplantıya İçişleri Bakanı Muammer Güler, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar birer konuşma yaptı.

“Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Zenginlik Demek”

İlk gün yapılan ve geniş bir katılımın sağlandığı çalıştayın ardından Genel İdare Kurulu’nun galası gerçekleştirildi. Galada katılımcılara hitap eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Genel İdare Kurulu gala yemeğine 700 kişilik rekor bir katılımın olduğunu kaydetti. Olpak, 30 Eylül tarihinde hükümetin kamuoyu ile paylaştığı demokratikleşme paketi sonrası yapmış oldukları “Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Zenginlik Demek” vurgusuyla, MÜSİAD olarak demokratikleşmeye verdikleri önemi tekrarladıklarını hatırlatarak, Türkiye’yi prangalardan kurtaracak, sadece ekonomik bakımdan değil, bütüncül bir kalkınmanın yolunu açacak değişimin arkasında olduklarını dile getirdi. Olpak, Mardin’in yabancı turizm için de bir cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini de kaydetti.

“DÖNÜŞÜM TAMAMLANIRSA MARDİN’E YILDA 5 MİLYON TURİST GELİR”


Çalıştayın değerlendirme oturumuna katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler ise çözüm süreciyle Mardin ve bölgeye yatırım talebinde çok ciddi artış olduğunu Mardin’de 181 yeni yatırımcının Organize Sanayi Bölgesi’nde yer talebinde bulunduğunu açıkladı. Güler, Mardin’in 11 yılda 75 kat artışla 2013 kamu yatırımları gerçekleşme oranında ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını belirtti. Bakan Güler Mardin’deki kamu yatırımlarının 2002’deki 9 milyon 400 bin liradan bu yıl 1 milyar 458 milyon liraya ulaştığını açıkladı. Konuşmasında eski Mardin’deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Güler, “Dönüşümün tamamlanmasıyla yılda 5 milyon turisti şehre çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23