• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu: KOBİ'lerin kurumsallaşmasına önem vereceğiz

Yeniakit Publisher
2014-12-18 16:56:00 -
Davutoğlu: KOBİ'lerin kurumsallaşmasına önem vereceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu G-20 Dönem Başkanlığında KOBİ'leri sürekli gündemde tutacak ve desteklerini artıracaklarını ifade etti.

Verimlilik alanında sistematik gelişmeleri kaydeden KOBİ'lerimizin devlet desteklerinden öncelikli ve avantajlı olarak yer almasını sağlayacaklarını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOBİ'lerin kurumsallaşmasına büyük önem vereceklerini ifade etti.

Bu kapsamda, destek programları oluşturacaklarını ve mevcut destekleri gözden geçireceklerini belirten Davutoğlu, "G-20 dönem başkanlığı sürecimizde de KOBİ'leri sürekli gündemde tutacağız ve dünya ölçeğinde KOBİ'lere verilen desteği artırarak istihdama dönük önemli katkı sağlamaya çalışacağız" dedi.

Sanayi bölgelerinin teknolojik donanımlarını ve teknoloji geliştirme kapasitelerini güçlendireceklerini, bu çerçevede destek sağlayacaklarını bildiren Davutoğlu, "İmalat sanayisinde endüstriyel otomasyon uygulamalarını yaygınlaştıracağız. İmalat sanayisinde kaynak verimliliği potansiyelini belirleyeceğiz. Kaynak verimliliği üretim uygulamalarını yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Küçük ölçekli işletmelere yönelik ürün tasarımını, çeşitlendirilmesini ve markalaşmalarını destekleyecek ve bu konularda eğitim faaliyetleri düzenleyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, KOBİ'lerin finansman erişimini kolaylaştıracaklarını bildirdi.
AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23