• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu: Hakan Fidan'la ilgili görüşlerim...

Yeniakit Publisher
2015-02-11 10:21:00 - 2015-02-11 10:35:35
Davutoğlu: Hakan Fidan'la ilgili görüşlerim...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakan Fidan'la ilgili son açıklamaları sorulan Başbakan Davutoğlu, daha önce ifade ettiği görüşlerinde herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevinden ayrılmasına karşı çıktığını açıklamasının ardından gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çevrilmişti.

Erdoğan’ın sözleri hatırlatılan Başbakan Davutoğlu, Fidan’ın adaylığıyla ilgili açıklamalarını anımsattı ve ''Bu konudaki görüşlerimi açıklamıştım. Aynı görüşteyim'' dedi.  

Davutoğlu, Fidan’ın istifasını değerlendirirken şunları söylemişti: "7 Şubat 2012’de kendisine karşı, ki aslında kendisine karşı değil, Başbakanımıza ve Dışişleri Bakanı olarak da bana karşı yapılan operasyonlarda da görüldüğü gibi dirayetiyle, çalışkanlığı, vatanseverliği, özgürlükçü tutumuyla hepimizin takdirini kazanmıştır. Hangi görevi alırsa da nerede bulunursa da hakkını verir, cesurdur, yiğittir, attığı adımdan da geri dönmez. Bu memlekete de daha çok hizmet edeceği alanlar olacaktır. Siyasette de olabilir, bürokraside de olabilir. Hakan Bey’le ilgili her konuda ve her yerde pozitif dururum. Böyle kritik dönemlerde kimin hangi sınavlardan, ateşin çemberinden geçerken, o ateşin sıcaklığını sizinle birlikte hissedenleri de hissedersiniz; ateşin sıcaklığını hissetmemek için soğuk diyarlara kaçanları da hissedersiniz.  Biz, ateşin çemberinden geçerken yanımızda duranları hiçbir zaman terk etmeyiz. Ateşin çemberinden geçme süreci daha bitmedi. Bizim için bu bir siyasi ilke meselesidir. Burada önemli olan dava ahlakı, irade ve basirettir. Hakan Fidan da bu konuda güvendiğim arkadaşlarımdan biridir.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23