• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu çıtayı yüksek tutuyor

Yeniakit Publisher
2014-09-09 11:59:00 -
Davutoğlu çıtayı yüksek tutuyor

Emin Pazarcı ve Mustafa Karaalioğlu, Başbakan Davutoğlu’nun daha 8 ay olmasına rağmen seçim sürecini başlatmasını değerlendirdi. Pazarcı, Davutoğlu’nun Başbakanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana çıtayı yüksek tuttuğunu belirtirken, Karaalioğlu da yeni hükümetin tazelenmiş bir güçle yola çıktığını, dolayısıyla Davutoğlu’nun daha fazla krediye ihtiyacı olmadığını ifade etti.

İşte o yazılar:

(...) Davutoğlu, dün Konya’dan 2015 Milletvekili Genel Seçimi için süreci başlattı...  Oysa daha seçime 8 ay var. Bir siyasi partinin 8 ay sonraki seçim için harekete geçmesi pek de görülmüş bir olay değil.  Ama Başbakan farklı düşünüyor...

AK Parti’nin rehavet içine girmesini istemiyor. Sürekli zinde ve hareketli olması gerektiği düşüncesinde. (...) Başbakan (...) Hükümet çalışmalarının yanı sıra partiye de önem veriyor. (...) Davutoğlu, bazı çevrelerin beklentilerinin aksine, Başbakanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana hem çıtayı yüksek tutuyor hem de farklı bir tarz ortaya koyuyor.

Emin Pazarcı/AKŞAM


(...) Önümüzdeki süre içine reformlar sığdırmak ve reform rüzgarı estirmek için yeterlidir. (...) AK Parti’nin desteğini giderek artırdığı ve üstelik art arda iki darbeyi savuşturarak siyasal merkezi kuşattığı siyasal manzaradan söz ediyoruz. İktidarı ve muhalefetin güç dağılımı ve bütün partilere ilişkin gelecek tahminlerinin sürpriz içerdiği de pek söylenemez. 

2015 Haziranı’ndan sonra seçimsiz geçecek 4 yıllık sürecin başlangıcını erkene almak Davutoğlu hükümeti için büyük imkan olacaktır. Sonuçta yeni hükümet de 10 Ağustos seçimiyle tazelenmiş bir güçle yola çıkmıştır. Daha fazla krediye ihtiyacı yoktur. Olsa bile kredi için yeni bir seçimi beklemesine gerek yoktur.

Mustafa Karaalioğlu/STAR

Akit Arşiv Sayfasından

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23