• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darphanede Reşat Beşlisi basımına başlandı mı? Altında 104 yıl sonra bir ilk: Piyasaya sürülüyor

Yeniakit Publisher
2022-12-08 09:42:00 - 2022-12-08 10:10:48
Darphanede Reşat Beşlisi basımına başlandı mı? Altında 104 yıl sonra bir ilk: Piyasaya sürülüyor

Darphanede 104 yıl sonra Reşat Beşlisi basımına başlandı. Reşat Beşli, Darphane tarafından 07.12.2022 itibaren piyasaya sürüldü. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, şunları kaydetti: "Reşat altınlarına özellikle Anadolu'dan büyük talep var. Reşat Lira'nın ardından Reşat Beşli'nin de orijinal kalıplarıyla yeniden üretilmesi hem piyasadaki olumsuzlukların önüne geçecek, hem de Reşat altınlarıyla ilgili talep noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Tüm sektör adına Darphane yetkililerine bu talebimizle ilgili yakın ilgileri ve olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkür ediyoruz. İşte merak edilen Darphane altın çeşitleri, fiyatları ve diğer detaylar...

Darphanede 104 yıl sonra Reşat Beşlisi basımına başlandı. Darphane, Reşat Beşli'leri artık piyasaya sürüyor. Kuyumcular, Reşat Beşli altını taleplerini randevu almadan külçe altını karşılığında Darphane'den teslim alabilecek. 

Reşat Beşli, Darphane tarafından yani 7 Aralık Çarşamba gününden itibaren piyasaya sürüldü. İstanbul Kuyumcular Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Oda Yönetimi'nin Darphane ve Damga Matbaası Üst Yönetimi ile yaptığı çalışmalar sonucunda Reşat Lira'dan sonra Reşat Beşli de Darphane tarafından orijinal kalıplarında üretiliyor.

Darphane altın fiyatları ne kadar, Darphane altın sertifikası nasıl alınır merak konusu oldu. İşte detaylar...

Darphane nedir?

Darphane bir ülke adına değişim ya da anma amaçlı olarak para basılan resmi kurum. Antik Yunan'da her şehir kendi parasını basıyordu. En eski darphane örneklerinden biri Minos Uygarlığına aittir. MÖ 5. yüzyıla ait olduğu sanılan bir gümüş paranın üzerinde Britomartis tasvir edilmiştir.

Darphane altın sertifikası nedir?

Her biri 0,01 gram altını temsil edecek şekilde vadesiz olarak ihraç edilen 0,995 saflıkta sahibine Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan izahname kapsamında fiziki altına dönüşüm imkanı sağlayan sertifikadır.

Darphane altın çeşitleri

Darphanede basılan altınlar; Cumhuriyet Altınları: Cumhuriyet Altını, devlet güvencesi altında Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılmakta olup, değişik boyut ve ağırlıkları olan 22 ayar altın paradır. Cumhuriyet altın sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları olmak üzere iki türü bulunmaktadır.

Darphane altın alır mı?
Darphane, mesai günlerinde ve 08:00-16:00 saatleri arasında Cumhuriyet Altını siparişi için emanet makbuzu karşılığı külçe altın teslim almaktadır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23