• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darısı bütün ‘Sinanlar’ın başına

Yeniakit Publisher
2014-05-07 08:40:00 - 2014-05-07 10:17:37
Darısı bütün ‘Sinanlar’ın başına

Diyarbakır’da “piknik etkinliği” adı altında dağa götürüldükten sonra serbest bırakılan lise öğrencisi Mehmet Sinan Böçkün’ün annesi Ayser Böçkün, diğer annelerin de bu sevinci yaşaması için dua ediyor.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da oğlunun 23 Nisan’da “piknik etkinliği” adı altında dağa götürüldüğü iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan ve oturma eylemi başlatan anne Böçkün, oğlunun dönüşüyle büyük sevinç yaşıyor.

Oturma eylemi ile oğlundan ayrı kalmanın acısını ve yüreğindeki çığlığı duyurmaya çalışan anne Böçkün, eyleminin 9. gününde kavuştuğu oğlu ile hasret giderdi.
Akrabaları, dostları ve komşularının yalnız bırakmayarak sevincini paylaştığı anne Böçkün, diğer annelerin de bu sevinci yaşaması için dua ediyor.

Çocuklarından ayrı olan anneler için destek isteyen anne Böçkün, şöyle konuştu:

“Sinanımın gelmesiyle kuşu bile sabaha kadar öttü. Bizim için doğa bile canlandı. Bize bu saatten sonra bir şey olmaz. Ama çocuklarımıza yazık. Sinanım geldi. Darısı bütün Sinanların başına. Sinanım için oturma eylemi yaptım ve hep Allahıma yalvardım. Oğlum geldiği zaman ben evdeydim. Birden bahçeden çığlıklar duydum. Babasının ona sarıldığını gördüm.”

Aynı sevinci yaşamaları için bütün anneler için dua ettiğini kaydeden Böçkün, böyle bir acıyı bir daha yaşamak istemediklerini dile getirdi.

Baba Erol Böçkün ise oğlu geldiği için çok mutlu olduklarını anlatarak, “Oğlumu gördüğüm andaki mutluluk anlatılmaz. Oğlumu evin bahçesinde görünce herkes çığlık attı. Bütün dünya bizim oldu. Bütün semt büyük bir sevinç yaşadı” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da oğlunun zorla dağa götürüldüğünü iddia eden anne Ayser Böçkün, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı Lice ilçesine piknik için götürülen lise öğrencilerinden bazılarının terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna gönderildiği iddiası üzerine soruşturma başlatmıştı.
Böçkün’ün “piknik etkinliği” adı altında dağa götürüldüğünü savunan ailesi, kurdukları çadırda 26 Nisan’da oturma eylemine başlamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23