• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Dar Hejiroke'yi söyleyen CHP'li vekil Kürtçe provokasyonunu Meclis'e taşıdı! Peki Erdoğan'ın bu görüntülerine ne diyeceksiniz?

Yeniakit Publisher
2022-05-17 17:41:00 - 2022-05-17 18:04:03

Terör örgütü PKK sempatizanı Aynur Doğan'ın konserinin Derince Belediyesi tarafından iptal edilmesinden sonra Kürtçe provokasyonu başlatan muhalefet, kirli operasyonu TBMM'ye taşıdı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erdoğan'ın da Batman'da gençlerle okuduğu 'Dar Hejiroke'yi söyleyerek Kürtçe müziğin yasak olduğu iftirasını attı.

 yeniakit.com.tr 

Derince Belediyesi, terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na karşı kampanyaya destek veren ve terörsitbaşı Abdullah Öcalan’ın afişi önünde sahne alan Aynur Doğan'ın konserini iptal etti.

Muhalefetten Kürtçe provokasyonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet, PKK sempatizanı Aynur Doğan'ın konserinin iptal edilmesini çarpıtarak Kürtçe’nin yasak olduğu provokasyonunu başlattı.

AK Parti hükümeti tarafından açılan ve Kürtçe yayın yapan TRT Kurdi kanalına rağmen, hükümetin Kürtçe'yi yasakladığını iddia eden CHP’liler kirli kampanyayı Meclis’e de taşıdı.

CHP'li vekil TBMM'de 'Dar Hejiroke'yi okudu

TBMM’de Sertap Erener'in İngilizce Eurovison şarkısını söyleyip ardından Aynur Doğan’ın söylediği 'Dar Hejiroke'yi okuyan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türkiye’de İngilizce şarkının söylenebildiğini ancak Kürtçe müziğin yasak olduğu iftirasını attı.

Erdoğan gençlerle Kürtçe şarkı söyledi

Öte yandan toplu açılış töreni için gittiği Batman’da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle birlikte Kürtçe ’Şemle, Batmane Batmane ve Dar Hejiroke’ isimli şarkıları söylemişti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SENİN GİBİLERİN ATALARI DOKTOR RIZA NURLAR ABDULAH CEVDETLER DE SENİN DİBİ KULANMIŞLARDI BATI SENİNOLAN PETOLÜ SENİN DİBİ ENAYİLERE SATIP BENZİNE HER GELEN ZAMDA KİME SÖVÜP BEDUA ETİNİZ 100YIL

BUGÜNDE 50 TİRİLYON METEKÜP TÜRKİYENİN ETAFINDAKİ DOĞALGAZI ALDIKLARINDA O SENİSENİN GİBİLERİ GAZLAYAN BATI TATİLE GİDERKEN SENİN GİBİLERİN YÜZÜNDEN SİZE İNANLAR AÇ KALIP DOĞALGAZ FATURASINI DOLARLAN ÖDEDİĞİNDE ÖLSENDE KULAKLARINIZ ÇILAYACAK 

Al Mîr

Provakasyon değil Abicim... Onlar bilmiyorlar mı geçmişi ve bugünü... Tek amaçları 2023 seçimlerine kadar hdp seçmenina chp'yi normalleştirmek, kaynaştirmak, kabul ettirmek...  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23