• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dar gelirli ailelere ücretsiz internet geliyor

Yeniakit Publisher
2016-01-20 11:18:00 -
Dar gelirli ailelere ücretsiz internet geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından dar gelirli ailelere ücretsiz internet geleceği müjdesi geldi.

Artık dünya genelinde iyice yaygınlaşan internet erişimi artık neredeyse her hanede bulunuyor. Dünya genelinde bile oldukça artan kullanımda özellikle Afrika bölgesi gibi fakirlik oranının yüksek olduğu kesimlere ise Google, Facebook gibi birçok firmanın destekleriyle ücretsiz internet bağlantısı da sunulmakta. Bunun yerel versiyonu için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından adım atıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" projesinin kapanış toplantısında dile getirdiği bu durum için "Yoksul ailelere ücretsiz internet, önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız." şeklinde müjdeyi verdi.

"Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu korumalı aile internet paketi olacak. Bu ailelere devlet, sivil toplum olarak tablet, bilgisayar veriyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız." şeklinde vurgu yapan Ramazanolğu'nun aktardığına göre hükümet tarafından bilgisayar alacak ve internet bağlantısını ödeyecek durumları olmayan ailelere de bu erişim sağlama desteği verilerek hem orada yetişen gençlerin diğer erişim sağlayabilen gençlerden geri kalmaması, hem de artık taşınabilir koca bir kütüphane olan internete erişim oranının tüm ülke genelinde oldukça yükseltilmesi hedeflenmiş. (webtekno)

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23