• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhuriyet’in yalanını Ticaret Bakanı Ömer Bolat ifşa etti! Instagrama erişim yasağı ticarete değil aksine yasadışı vergisiz faaliyete engel...

Yeniakit Publisher
2024-08-05 16:12:00 -
Cumhuriyet’in yalanını Ticaret Bakanı Ömer Bolat ifşa etti! Instagrama erişim yasağı ticarete değil aksine yasadışı vergisiz faaliyete engel...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet gazetesinin ortaya attığı, Instagram'a erişim engelinin Türkiye ekonomisine maliyeti olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek söz konusu haberi yalanladı.

Cumhuriyet haberinde, "İktidarın erişime kapattığı sosyal medya platformu Instagram'ın Türkiye ekonomisine maliyeti katlanıyor. İPA Başkanı Buğra Gökçe, 'Günlük maliyet 1.9 milyar TL. Yasak devam ederse tasarruf paketini aşar.' dedi" ifadelerini kullandı. Yalan haber konusunda rekorunu tazeleyen Cumhuriyet'in iddiası, CHP'ye yakın medyada da kullanıldı.

Bakan Bolat: İddia gerçek dışı!

Bakan Bolat bugün yaptığı açıklamada söz konusu iddianın gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Instagram gibi sosyal medya platformlarının, işletmelerin ve bireylerin mal ve hizmetlerinin tanıtımına olanak sağladığını vurgulayan Bolat, "Mal veya hizmetin teminine yönelik sözleşme Instagram üzerinden yapılmıyor. Alım satım işlemi telefon numarasından veya WhatsApp uygulamasından iletişime geçilerek gerçekleştiriliyor. Bu nedenle Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarından yapılan tanıtımlar üzerine doğrudan iletişim araçlarıyla gerçekleştirilen satışlar, elektronik ticaret olarak nitelendirilmiyor ve ilgili Kanun kapsamında yer almıyor." diye konuştu.

"Ticarete değil yasa dışı vergisiz faaliyete engel"

Instagram üzerinden yapılan ve genellikle kayıt dışı gerçekleştirilen satışların, vergi gelirlerinin azalmasına sebep olduğunu vurgulayan  Ticaret Bakanı Ömer Bolat sözlerine şöyle devam etti:

"Bu satıcılar, yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletmeler karşısında haksız rekabet oluşturarak avantaj sağlıyor. Bu satıcılara ulaşılması mümkün olmadığından, satış sırasında veya sonrasında ortaya çıkan problemlerde tüketici mağduriyetleri yaşanabiliyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kral33

3 ay önce Instagram ve Facebook'ta telefon reklamı gördüm güvenli ödeme sistemi deyip dolandirildim. Kaç defa şikayet dilekcesi savcılığa suç duyurusu ama bu reklamların yuzbinleri bulduğunu gördüm cimere şikayet ama kimse bir şey yapamıyor. Bu bir sosyal medya platformu ticarethane değil. Ayrıca dolandırıcılar cirit atıyor. Tayyip Erdoğan'ın sesi konusmasi yetkililerin konuşması reklamlar montajlar. Beyefendiler istediği gibi davranıyor. Eğer halk olarak dik durulursa hepsinin önüne geçilip vergilendirme de yapılabilir. Reklamlar ülkemizde yayınlanacaksa yetkililere bildirilir yetkililer gerçek sahte dolandırıcılık olayini araştirir tekrarlanırsa gerçek tüzel kişi hesap sorabilir. Şimdi ise biri instegrama reklam vermiş kim belli değil doğru mu belli değil savcılık araştırıyor bilgi vermiyor tabi devletimiz de halkın guvenliğinden sorumlu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23