• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhuriyet’in ilkesizliği

Yeniakit Publisher
2013-08-11 21:12:12 - 2013-08-11 21:15:10
Cumhuriyet’in ilkesizliği

Ergenekon davası, Cumhuriyet Gazetesi’nin foyasını ortaya çıkardı! 3 defa bombalandığı gerekçesiyle Danıştay davasına müdahil olan Cumhuriyet Gazetesi’ni çıkaran Cumhuriyet Vakfı’nın, dava Ergenekon ile birleşince İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin karar duruşmasından önce müdahillikten çekildiği öğrenildi. Mahkemenin hüküm açıklama tutanağında, Cumhuriyet Gazetesi’nin Ergenekon davasında müdahil olmadığı açıkça görülüyor.

KENAN KIRAN / MURAT ALAN
Ergenekon Terör Örgütü davası Cumhuriyet Gazetesi’nin foyasını ortaya çıkardı. 3 defa bombalandığı gerekçesiyle Ergenekon davasına müdahil olan Cumhuriyet Gazetesi’ni çıkaran Cumhuriyet Vakfı’nın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin karar duruşmasından önce müdahillikten çekildiği öğrenildi. Mahkemenin hüküm açıklama tutanağında, Cumhuriyet Gazetesi’nin Ergenekon davasında müdahil olmadığı açıkça görülüyor.
Cumhuriyet Gazetesi’nin 3 defa bombalanması ve Danıştay saldırısının görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bütün duruşmalarına müdahil sıfatıyla katılan Cumhuriyet Gazetesi’nin; dava Ergenekon ile birleştikten sonra avukatlarını geri çekmesi, ardından da müdahillikten çekilmesi dikkat çekici bulunuyor. Olayı dindar kesime yıkmak isteyen Cumhuriyet Gazetesi’nin, gazetenin 3 defa bombalanmasının Ergenekon Terör Örgütü’nün düzenlediğinin belgelenmesi üzerine müdahillikten çekmesi ‘ilkesizlik’ olarak yorumlandı.
ANKARA’DA YERİ GÖĞÜ İNLETTİ,
İSTANBUL’DA DÂVÂDAN ÇEKİLDİ
Ankara’da Danıştay davasının her duruşmasına katılan ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “Danıştay saldırısı türban gerekçesiyle yapıldı” kararını destekleyen Cumhuriyet Vakfı, Danıştay davasının Ergenekon Terör Örgütü davasıyla birleşmesinin ardından davaya yeniden müdahil oldu, ancak gazetesine yönelik bombalı saldırıların Ergenekon sanıkları tarafından yapıldığının belgelenmesinin ardından suskunluğa büründü.
AVUKATLAR, ÇAPRAZ SORGUDA ARSLAN
VE YILDIRIM’A TEK SORU SORMADI
Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın AŞ’nin avukatları, Cumhuriyet Gazetesi’nin 3 defa bombalanmasına yönelik saldırılardan zarar gördükleri için Ergenekon Terör Örgütü davasına müdahil oldu. Cumhuriyet Gazetesi’nin müdahil avukatları; Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanmasının faillerinden Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’a da çapraz sorguda tek soru sormadı.
Danıştay davasının Ergenekon Terör Örgütü davası ile birleştirilmesinden sonra 3 Ağustos 2009’da başlayan yeni davayı takip eden ve müdahil olan Cumhuriyet Gazetesi’nin avukatları, Osman Yıldırım’ın çapraz sorgusuna katıldı. Müdahil Cumhuriyet Gazetesi avukatları Bülent Utku ve Akın Atalay’ın, 9 Kasım 2009 tarihinde başlayan 120. duruşmada savunmasına başlayan ve 21 Aralık 2009 tarihinde yapılan 127. duruşmada çapraz sorgusu tamamlanan Osman Yıldırım’a soru sormaması dikkat çekti. Cumhuriyet Gazetesi avukatları, Köksal Şengün’ün, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu dönemdeki, “Osman Yıldırım’a sorunuz var mı?” sorusuna, “Hayır” dedi. Cumhuriyet Gazetesi’nin avukatları, Alparslan Arslan’ın 3 gün süren çapraz sorgusunda da Alparslan Arslan’a tek soru sormadı.
GAZETESİNE MOLOTOF ATILDI,
AVUKATLARI DURUŞMADA YOK  
Cumhuriyet Gazetesi’nin müdahil avukatlarının, gazetelerine molotofkokteyli attığı gerekçesiyle yargılanan sanıkların savunmalarının alındığı Ergenekon davasındaki duruşmalara da gelmedi. Silivri’de görülen Ergenekon duruşmalarında, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli attığı gerekçesiyle, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirilmesi”, “korku ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde bulundurmak” suçlarından tutuklu yargılanan Bedirhan Şinal savunma yaptı, çapraz sorgusu yapıldı, ancak Cumhuriyet Gazetesi’nin müdahil avukatları duruşmalara katılmadı.
CUMHURİYET: SALDIRILARDAN ZARAR GÖRDÜK
Ergenekon Terör Örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın AŞ’nin davaya müdahil olarak katılma talebini kabul etmişti. Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın AŞ avukatı Bülent Utku, Cumhuriyet Gazetesi’nin bazı sanıklar tarafından 3 defa bombalanması eyleminin iddianamede yer aldığını, bu saldırılardan zarar gördükleri için davaya müdahil olmak istediklerini belirtmişti. Mahkeme, Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın AŞ.’nin davaya müdahil olarak katılma talebini kabul etmişti.
ERİNÇ KONUŞMADI
Cumhuriyet Gazetesi’ni çıkaran Cumhuriyet Vakfı’nın başkanı olan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) eski Başkanı Orhan Erinç, Ergenekon davasının müdahilliğinden çekilmeleri konusunda konuşmaktan kaçındı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23