• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhuriyet gazetesinden Atatürk'e hakaret

Yeniakit Publisher
2024-07-20 19:49:00 -
Cumhuriyet gazetesinden Atatürk'e hakaret

Geçmişte Akit Tv'deki Anıtkabir haberini alçakça hedef alan Cumhuriyet gazetesi, Atatürk için Atatarük ifadesini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi "Çeşme'de büyük skandal" başlıklı haberinde Atatürk'e "Atatarük" dedi.

30 Ağustos 2020'de AKİT TV'deki kelime hatasını acımasızca hedef alan Cumhuriyet gazetesi, "Akit TV'de yeni skandal: Devletin zirvesi 'Anırkabir'de' olarak verdi" başlığını kullanmıştı.

AKİT TV yönetiminin, 30 Ağustos’ta KJ’de sehven yer alan “Anırkabir” ifadesinin maddi yazım hatasından kaynaklandığını belirten beyanını görmezden gelen RTÜK ise o dönem para cezası vermişti.

"Atatürk yerine Atatarük" dediler

Cumhuriyet gazetesi ise bugünkü Despina Vandi haberinde Atatürk için Atatarük kelimesini kullandı.

Haberin detayında ise, "TEV'den yapılan açıklamada ise etkinliklerde Türk bayrağı ve Ulu Önder Atatarük'ün posterinin titizlikle sergilendiği belirtilerek, "Güzel bir gece olmasını hayal ettiğimiz konserimizde yaşananlardan üzgünüz" dendi" ifadeleri yer alıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

isimsiz

Cumhuriyetin ki baskı hatası sizin ki baskı hatası olmasını kimse inanmaz çünkü dizin Atatürk’ü bakışınızı herkes biliyor Cumhuriyet gazetesinin baskı hatası %100 sizin baskı hatası olmaması %100

Ahmet

İyide Anıtkabiri r ile yazınca anlamlı ve müstehzi bir ifade çıkıyor ortaya bu bakımdan hatalı yazıldığına inanmak zor ama cumhuriyet gazetesinin Atatürk kelimesini hatalı yazdığı bir başka şey amaçlamadığı zaten belli yani ikisi bir değil ve ben ne cumhuriyet tarafının ne akit tarafının hakiki Müslüman olduğunu düşünmüyorum biriniz dinsiz diğeriniz dincisiniz İki tarafada inanıp güvenmek mümkün değil
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23