• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhuriyet Başsavcılıkları orman yangınları için harekete geçti

Yeniakit Publisher
2024-08-17 03:17:00 -
Cumhuriyet Başsavcılıkları orman yangınları için harekete geçti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar açıldığını belirtti.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar ilk andan itibaren başlatılmıştır. Soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Devletimiz, tüm imkanlarını seferber ederek yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Bütün çabamız ve duamız yangınların en kısa sürede söndürülmesi içindir" dedi.

100 KİŞİLİK CEKUT EKİBİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Bakan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adalet Bakanlığı olarak, havadan ve karadan aralıksız bir şekilde müdahale edilen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılmaları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerimizi (CEKUT) görevlendirdik. 100 kişilik uzman CEKUT ekibimizi, araç ve ekipmanlarıyla birlikte yangınlara müdahale için teyakkuza geçirdik."

Kaynak: DHA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Remzi

Olaylar olmadan önce ..bölgeye göre kırsal köy vs Sürekli cami haporlerinden köylüye ve yerel halka çağrıda bulunmalı anız yakilmamasi konusunda ..herşey e devletten zaten muhtar poposunu kaldırıp biraz köylüyü uyarmalı piknik anız sigara vs.yerel olmayan kişilere dikkat edilmeli . giriş çıkışlarda kontrol noktalari oluşturulmalı polis jandarma odun ihtiyacı köylere evlere yakın yerlerden sağlanarak uzak tutularak traşlanmali .genel ormanlar saçma saç moda tarzı çizik atılmalı.bazı köylere çöp konteyneri konulmalı çoğunda yok koylerde şehirden getirilen TV si mobilyasi ne varsa ormanlara atılıyor ayrı bir pislik ve sıcak faktörü ..orman köylüsünu rahat bırakmalı alacağı kışlık odun zaten yaşlılar kaliyor.çalanlar olursa kesersin cezayı ama ihtiyaç için 2 gün süre yetersiz serbest bırakılmalı damgalama köye yakin yerlerden yapılmalı köylünun ormana düşman gibi değilde dostu gibi görmeli orman memurları köylüye koylude orman memurlarına itici gelmemeli ... oooooo daha cok var gözetleme falan filan tırı vırı değilde oradakiler tırı vırı mi .birazda tırı vırı yanan ormanı söndürmek başarı değil büyük külfet ... kıt aklımızla birşeyler yazıyoruz....

Gakgo

Yunanistan'da ki yangına karşılık olarak, abd li Siyonit uşakları pkk.çomarlarinin sabotajlari olduğu kanaatindeyim.Biz Yunan'a yardıma giderken, bizde birden biter gibi hemde birkaç yerde daha büyüklerinin çıkmasına tesadüf diyecek kadar saf değiliz.Bu bir karşı sabotajdir.Tbmm deki olaylar bile kurgulanmış sahneye konulmuş kaos planlarının bir parçasıdır .Uyanalim .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23