• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Büyüksaraç kıvırdı

Yeniakit Publisher
2015-01-14 16:46:00 - 2015-01-14 16:55:26
Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Büyüksaraç kıvırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medyadan hakaretlerde bulunan Merve Büyüksaraç adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi.

İstiklal Marşı’ndan uyarlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler içeren “Ustanın Şiiri” başlıklı bir şiiri Instagram isimli sosyal medya hesabından paylaşan Merve Büyüksaraç manken hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında önce Asayiş Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amirliği’nde ifadesi alınan Büyüksaraç daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit’e ifade veren Büyüksaraç adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi.

KIVIRDI: AMACIM HAKARET DEĞİLDİ, ŞİİRİ SİLDİM

Instagram hesabından ağır hakaretler içeren bir şiiri paylaştığını kabul eden Büyüksaraç, hakaret kastı olmadığını öne sürdü.

Söz konusu şiiri bir karikatür dergisinden alıntıladığını ve hesabında paylaştığını belirten Büyüksaraç, şiiri Milli Marş’tan uyarlamasını kendisinin yapmadığını söyledi.

Bir süre sonra şiiri sildiğini kaydeden Büyüksaraç’a sosyal paylaşım hesabında Erdoğan’a hakaretler içeren diğer paylaşımları da soruldu.

Söz konusu paylaşımları Gezi kalkışması sırasında bazı dergilerden alıntı yaptığını belirten Büyüksaraç suçlamaları reddetti.

İnceleme yapılmak üzere telefonuna el konulan ünlü manken adli kontrol talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Büyüksaraç, mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23