• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı sinyali! Sözde müttefik ABD'ye sert sözler

Yeniakit Publisher
2022-12-12 00:39:00 - 2022-12-12 04:08:07

ABD'nin Suriye'de beslediği YPG/PKK hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye olası bir kara harekatının sinyalini verirken, ABD'yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı programda yaptığı konuşmada ABD'yi YPG/PKK'yı desteklediği için eleştirdi.

Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütü unsurlarına yönelik olası bir kara harekatı sinyalini yineleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'nin kuzeyine 4-5 bin TIR mühimmat gönderdiğini belirterek, "Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok" şeklinde konuştu.

İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz terör saldırısının ardından Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına karşı Pençe Kılıç hava harekatı düzenlenmiş, ardından TSK ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatı için de güçlü mesajlar vermişti. Erdoğan, "Operasyonun hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Suriye'ye kara harekatı sinyali

Samsun'da Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşması'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği olası bir kara harekatı hakkında güçlü sinyaller vermeye devam etti.

"ABD silah gönderiyor"

ABD'nin bölgedeki terör örgütlerine mühimmat ve silah yardımı yaptığına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil" ifadelerini kullandı.

"NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz"

Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İşiniz bu.

Ancsk lafla kahramanlık taslamak. Kara harekâtı sinyal veriyormuş. Gerçekten Kara harekâtı yapacak olan "Kimseyi dinlemem, öncelik vatan." diyenler asla sinyal vermez. "Bir gece ansızın gelebiliriz." demezler. Bir gece ansızın giderler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23