• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi yorumu: Kan aynı kan

Yeniakit Publisher
2024-08-26 11:36:00 - 2024-08-26 12:07:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi yorumu: Kan aynı kan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

Tarihimizi, talihimizi, istikametimizi belirleyen Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde sizlerle beraberiz. Malazgirt Zaferi'nin 953. seneyi devriyesine ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Şanlı zaferin yıl dönümünü gururla minnetle 953 yıldır değişmeyen heyecanla kutluyoruz.

O günkü imanla, o günkü adanmışlıkla bugün yine Malazgirt'teyiz. Sultan Alparslan'ı ve onun şerefli askerlerini rahmetle anıyorum. Malazgirt Zaferi milletimizin binlerce yıllık dirlik duruşunun destanlarından biridir. Malazgirt zulme karşı kenetlenmenin zaferidir.

Sultan Alparslan atının üzerindeyken askerine şöyle seslenmiştir; 'Eğer şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir.' Zaferden sadece 4 sene sonra İznik'te bu topraklardaki ilk devletimiz olan Anadolu Selçuklu devletini kurduk. 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatmaya devam edecek.

Bu toprağı taşı, coğrafyayı vatan yapmak için inanç gerekir. Bu toprakları aşkla, sevgiyle ilmek ilmek dokuduk. Anadolu'nun Türk toprağı olduğunu tüm cihana ilan ettik. Fethettiğimiz her yeri camilerle, kütüphanelerle, medreselerle donattık. İstanbul'a fethine giden sürecin en kritik adımı Malazgirt'le açılmıştır.

Malazgirt, Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir. Davamız nesillere ve çağlara ışık olmaktır. Davamız hak ile batılın kıyamete kadar sürecek davasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Zaman değişir, asırlar değişir ama ruh değişmez. Kan aynı kan, karakter aynı karakterdir.

Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılınadır. Yürümeye var mıyız, hazır mıyız? Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak mecburiyetinde kalırlar. Malazgirt'i idrak ve ihya ediyoruz. Dün Ahlat'ta bunun işaretlerini gördüm, bugün müjdesini görüyorum. Bugün Malazgirt bir başka.

Vatanımıza yönelik saldırıları ancak beraber olursak püskürtürüz. Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi demeden şu nazlı hilalin gölgesinde buluşacağız. Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanlara izin vermedik, vermeyeceğiz. Rabbim muhabbetimizi kardeşliğimizi daim eylesin diyorum.

Ayrıntılar hazırlanıyor...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Analiz Edelim

Asil kan diyebileceğimiz hükümdarlar; Tuğrul, Alparslan, Melikşah Bir de sizin kandan olanlar; Keykavus, Keyhüsrev Keykubat. Benzeri Osmanlı da var Ertuğrul,Ataman,Orhan Yıkım getirenler ise Abdülmecid, Abdülaziz, Vahdettin Kurucular Türk, yıkıcılar ne idüğü belirsiz.

Bozok

Şimdi ki millet onların tırnağı olamayız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23