• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Filistin mesajı!

Yeniakit Publisher
2023-10-20 18:58:00 - 2023-10-20 19:13:24
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Filistin mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesi daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dünyaya Filistin mesajı verdi.

"Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle âbâd olunmaz." diyen Erdoğan, "İsrail yönetimi, hatadan geri dönmek, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır. Batılı ülkelerin teşvik ettiği, Batılı medya kuruluşlarının âdeta meşrulaştırma yarışına girdiği bu cinnet furyasından bölgemizin bir an önce kurtarılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek olmaya davet ediyorum." çağrısı yapan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarının kapsamını asla genişletmemesi ve soykırıma varan operasyonlarını derhâl durdurması çağrımızı yineliyorum.

Müslümanların, Yahudilerin, Hristiyanların ve bu topraklarda yaşayan herkesin emniyetini garanti edecek yeni mekanizmaların kurulmasıyla bölgemizin kalıcı istikrara kavuşacağına inanıyoruz.

Türkiye, daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması ve Filistin’deki çatışmaların geri dönülmez noktaya varmadan çözümü için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

Sayın Reisim, sağır, dilsiz, kör olan batılı dünya devletleri üç maymunu oynuyorlar, sizler hani diyorsunuz ya, "biz insanları yaratandan ötürü severiz", Müslümanlıkta insanlar ırkından dolayı insan oldukları için sevilir, bunu Yahudi milletinde göremezsiniz, bunun için onların anladığı dilden mukabele edilmesi gerekir, çok iyi diplomasi yürütüyorsunuz, bunlar bizleri de bu anlamsız savaşın içine sokmaya çalışıyorlar, çok dikkatli olup oyuna gelmeyelim.

Litrelik

İsrail zalimine tek bir yaptırım yapma, gün aşırı açıklama yap .. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23