• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba Menderes mesajı! Cümleyi duyanlar "Seçim tarihi artık çok net" dedi

Yeniakit Publisher
2023-01-16 13:27:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba Menderes mesajı! Cümleyi duyanlar "Seçim tarihi artık çok net" dedi

2023 yılının haziran ayında yapılacak seçimlerin bir iki ay öne alınması kulislerde ve kamuoyunda konuşulurken, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Rahmetli Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek açtığı yolu 2023'te, 'Yeter, söz de karar da milletindir!' diyerek menziline beraber ulaştıracağız" açıklamaları seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı yorumlarına neden oldu.

Siyasette seçimlerin erkene alınması tartışılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mevsim şartlarına göre seçim tarihini biraz öne çekebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'dan kritik açıklama

Bu değerlendirmeye destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ise "Biz hazırız" mesajı gelmişti. Seçim için mayıs ayında yapılacağına dair görüşler artarken Erdoğan'dan seçimin tam tarihine ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Adnan Menderes'e atıf yaptı

Fethiye'deki konuşmasında, "İnşallah 2023'ü, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olmanın ötesinde Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcına sizlerle beraber çevirmeye var mıyız? Bunun için 2023 seçimlerinde iradenize, oyunuza, sandığınıza sıkı sahip çıkmanızı istiyorum" diyen Erdoğan, "Rahmetli Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek açtığı yolu 2023'te, 'Yeter, söz de karar da milletindir!' diyerek menziline beraber ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

"Seçim tarihine sinyal" olarak yorumlandı

Erdoğan'ın, Adnan Menderes'in sözlerine atıf yaparak söylediği bu ifadeler sonrasında seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı görüşü daha da kuvvetlenmiş durumda. Ayrıca kamuoyunda Erdoğan'ın bu sözleri seçim tarihine yönelik bir sinyal olarak yorumlandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yolaaa dewaam

muhalefet in hüsranı yaklasiyoooorr.

ikna odaları ve 70 cent

Bu oalylaır unutanlar şunu untmasın ERDOĞan ı KİMSE ALOT EDMEZ ÇÜNKÜ O BİİZ BİŞZO HAYALA KAPILANLAR ;ESKİ ŞEREFSİZ GÜNLERE BU ÜLKE DÖNMÜCEK ;ÖLE OLMAZ BÖLE OLACAK DİYENELERE DUYURULUR!NAMERT LERİN LAYTLARDA UMURMUZDA DİİL İŞİMİZ OLMAZ!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23