• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abiy Ali'ye dikkat çeken Somali çağrısı

Yeniakit Publisher
2024-08-10 22:48:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abiy Ali'ye dikkat çeken Somali çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ali ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somali çağrısı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Etiyopya Başbakanı Abiy Ali arasındaki telefon görüşmesinin detayları, Cumhurbaşkanlığı X hesabından paylaşıldı.

ETİYOPYA'YA SOMALİ ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğini ifade etti. Erdoğan, Somali ile Etiyopya arasındaki gerilimin sonlandırılması için Türkiye'nin gayretlerini sürdürdüğünü, Etiyopya'dan Somali'nin birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik endişelerini giderecek adımlar gelmesinin süreci kolaylaştıracağını söyledi.

İsrail'in Gazze'de soykırıma devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'nın Filistin davasına insanlık vicdanından yana duruş sergileyerek destek vermesinin uluslararası toplumun kalıcı barış için çabalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asim keskin

gülelimmi aglayalimmi anlayadim.Bir devlete resmi bir mehtup gibi stratejik bir cagri yada yazi yaziliyor ve bu yazi ehmen x te payölasiliyor. yahu bu kadra da olamz. hic mi gizliniz sakliniz yok yahu. ondan sonrada birleri geliyor iki devleti birnnbirne savastirverir o zaman ne yapacaksniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23