• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa ortak açıklama yaptı

Yeniakit Publisher
2014-11-28 15:59:00 - 2014-11-28 17:06:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa ortak açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francis ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan konuşmasında BM ve Batı'nın çifte standardına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francis ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan şöyle konuştu;

Bu ziyaretin, bölgemizin son derece kritik bir süreçten geçtiği, böyle bir zaman diliminde gerçekleşiyor olması son derece anlamlı. Saygıdeğer misafirimizin Türkiye’ye yaptığı bu ziyareti çok önemsiyorum. Bunun barış umutlarını çoğaltacak çok hayati bir adım olduğuna inanıyorum. Bugün verilecek mesajlar sadece Vatikan'a değil tüm Müslüman coğrafyasına, tüm Hristiyan coğrafyasına ulaşacak, oralarda da yankı bulacaktır. Bugün Ankara'da vücut bulan fotoğraf, hiç şüphesiz bir umut fotoğrafıdır. Vatikan'dan gelen son yıllardaki kardeşlik mesajları büyük umut vadediyor.

Kendisini dışlanmış hisseden kişiler terör örgütlerinin ağına düşüyorlar. Kendisine sürekli çifte standart uygulanan yığınlar DEAŞ, El-Kaide ve Boko Haram gibi örgütlerin hedefi haline geliyor.

DEAŞ şu anda dünyada herkes tarafından konuşuluyor. Suriye'de 300 bin kişiyi öldüren 7 milyon insanı sürgüne gönderen kişiye kimse ses çıkarmıyor. Buradaki devlet terörü kimsenin dikkatini çıkmıyor.

'PKK TERÖRÜ TEPKİ ALMIYOR'

Gazze'deki devlet terörü görülmüyor. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar görmezden geliniyor. PKK terörü devletlerden gerekli tepkiyi almıyor.

İşte bu çifte standarlı tutum tahribatlara yol açıyor. Bugün burada vermemiz gereken cevap birlikte tedbirler üretmeyi gerektirir.

Dünyamızı tehdit eden ırkçılığa karşı birlikte hareket etmeliyiz. BM çatısı altında İspanya ile beraber yaptığımız medeniyetler ittifakı çok önem arz ediyor.

Topraklarımızda 1000 yılı aşkın süredir birçok ırk, din, dil bir arada yaşamıştır.

Birlikte yaşama kültürünü küresel ölçekte yaşatmak adına Türkiye'nin tavsiyelerinin dikkate alınması gerektiğine inanıyorum.

12 yıl önce az gelişmiş ülkelere 45 milyon dolar yardım yapan ülkeden 4.5 milyar dolar yardım eden bir ülke haline gelmiştir.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Fransuva hazretlerine, bu ziyaretiniz hiç kuşkusuz son derece olumlu izler bırakacaktır. Ziyaretini Hristiyan dünyasındaki önyargıları da kıracaktır diye düşünüyorum. Sizi ve heyetinizi ülkemizde görmenin memnuniyeti içinde tekrar teşekkür ediyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle tekrar selamlıyorum.

Papa Francis;

'TANRI TÜRKİYE'Yİ KUTSASIN VE YÜCELTSİN'

Tarihi açıdan zengin iki kıta arasında köprü vazifesi gören ülkenizi ziyaret etmekten mutluyum. Herkesin yararına olan barış çalışmasını yapmalıyız. Sağlam bir barış inşa etme çabasını sabırla ileriye götürmemiz gerekmelidir. Din ve ifade özgürlüğü herkese garanti edilmelidir. Barış ancak böyle yeşerebilir. Ortadoğu uzun süredir kardeş katline sahne oluyor.

Dinler arası diyalog bu konuda önemlidir. Kökten dinciliğe karşı gelinmelidir. Amacı için dini aracı olarak kullananlara karşı ortak hareket etmeliyiz. Özellikle Suriye ve Irak'ta çatışmalara tanık olduk, terör eylemleri devam ediyor.

Türkiye büyük bir cömertlik göstererek mültecileri kabul etti. Türkiye tarihi ve coğrafi olarak büyük bir öneme sahiptir. Türkiye'nin verdiği kararlar özel bir öneme sahiptir.

Her şeye kadir olan Tanrı Türkiye'yi kutsasın ve yüceltsin.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23