• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'de Haniye için bunu düşünüyorduk! Maalesef planımız yarım kaldı

Yeniakit Publisher
2024-08-05 15:16:00 - 2024-08-05 15:47:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz İsmail Heniyye kardeşimi burada konuşturmanın planı içindeydik. Ertesi gün maalesef şehadet haberini aldık." dedi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca, parti genel merkezinde düzenlenen "İnsan Hakları Eğitim Programı"na katılarak konuşma yaptı.

Filistin'e destek mesajı verdiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz İsmail Heniyye kardeşimi burada konuşturmanın planı içindeydik. Ertesi gün maalesef şehadet haberini aldık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Gazze'de Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı anlatmaya artık kelimeler kifayet etmiyor.

Kafası kopmuş masum bebeklerin artık bu yükü çekemiyorum diyerek babasının ezarı başında gözyaşı döken çocukların yüreği yaralı annelerin görüntüleri izlemeye kimsenin kalbi dayanmıyor. Soykırım başlayalı tam 10 ay oldu. Bu sürede 16 binden fazla çocuk öldü. 40 bin masum insan şehit oldu.

Batılı ülkeler zaten İsrail'in soykırım politikasının suç ortağı. Her türlü desteği sağlıyorlar.

"KARA LEKEYİ ÖMÜR BOYU TEMİZLEYEMEYECEKLER"

Günümüzün Hitler'i Netanyahu'yu ayakta alkışlayanlar ellerine yapışan o kara lekeyi ömür boyu temizleyemeyecek. Tarih kimin yanında durduğunu kaydediyor.

Filistin sınavından anlımızın akıyla çıkmanın samimi gayreti içindeyiz. Soykırımcıların olması gereken yer mahkeme. Hakkı haykırmak Filistin'e görevimiz.

İSMAİL HANİYE'NİN ŞEHİT EDİLMESİ

İsmail Haniye'yi Meclis ya da AK Parti program salonunda konuşturmanın planını yaparken şehadetinin haberini aldık.

İsmail Haniye'yi tanıyan, onunla az çok teşriki mesaisi olan herkes, onun nasıl yiğit bir dava adamı olduğunu çok çok iyi bilirdi. Kendisi aynı zamanda Filistin'in son seçilmiş başbakanıydı. Merhum Haniye'nin Katar'daki cenaze merasimine geniş bir heyetle iştirak etmenin yanı sıra ülkemizdeki bir günlük milli yas ilan ederek Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterdik.

Bir günlük yas ilan ettik. Bazı cibiliyeti bozuk olanlar bu hassasiyeti hazmedemediler. Sizden mi izin alıp bunun kararını vereceğiz? Biz milletimizden gerekli izni aldık ve adımlarımızı buna göre atıyoruz.

Biz ayın 15'inde Meclisimizde Mahmud Abbas'ı konuşturmanın planı içindeydik. İsmail Haniye kardeşimizi de burada konuşturmanın planı içindeydik. Hatta Meclis'te mi bu salonda mı olsun diye Meclis Başkanımızla plan yapıyorduk. Ertesi gün maalesef şehadet haberini aldık.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aslan

Haniyeye bizim muhalefet inanılmaz iftiralar atıyor kardeşleri İsrail vatandaşıymış hatta kız kardeşi İsrail ordusunda askermiş Hamas'a karşı savaşıyormuş

M.Fatih

Öyleyse Abbası değil HENİYYE nin yerine gelecek kişiyi mecliste konuşturun ( istemeyenler de olacak ama).
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23