• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye planını açıkladı!

Yeniakit Publisher
2024-07-11 20:21:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye planını açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de bir barış iklimi için çabaladıklarını belirterek, "Terörden tamamen arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olması temel arzumuzdur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Newsweek dergisinin sorularını yanıtladı. Hassas bir dönemde ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde İttifakın en büyük ikinci askeri gücü olan Türkiye adına hangi mesajları verdiği sorusuna Erdoğan, Türkiye'nin NATO'nun önemli bir üyesi olduğunu anımsatarak İttifak'ın operasyon ve görevlerine aktif olarak katkıda bulunulduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin temel hedefinin NATO müttefikleriyle dayanışmayı güçlendirmek ve ortak akılla bölgeyi ve dünyayı tehdit eden sorunlara sürdürülebilir çözümler bulmak olduğunu belirtti.

Değişen dünyada her gün "yeni sorunların ortaya çıktığı" değerlendirmesini yapan Erdoğan, bu sebeple NATO'nun hazırlıklı, kararlı ve güçlü olması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Erdoğan, Suriye krizinin çözümüne dair Türkiye'nin vizyonuna ve bu bölgedeki ABD askeri varlığına dair soruyu şöyle yanıtladı:

"SURİYE'DE BİR BARIŞ İKLİMİ İÇİN ÇABALIYORUZ"

"Biz, komşumuz olan Suriye'deki çatışmalardan en çok etkilenen milletiz. ABD, Suriye'deki Kürtleri değil, teröristleri destekliyor. Biz, Suriyeli Kürtleri destekliyor ve haklarını koruyoruz. PKK/PYD/YPG terör örgütü, SDG kisvesi altında bölgede terör eylemleri gerçekleştiriyor. Özellikle Suriyeli Kürtlere zulmediyor. Bölgedeki Kürtleri, Arapları ve Türkmenleri tehdit eden ve topraklarından süren ABD'nin desteklediği bu teröristlerdir.

"SURİYELİLER TARAFINDAN YÖNETİLEN SURİYE TEMEL ARZUMUZ"

PKK/PYD/YPG terör örgütü, 'IŞİD'le mücadele' bahanesiyle verilen desteği Türkiye'ye ve Suriye'ye saldırmak için kullanıyor. IŞİD'le gerçek anlamda mücadele eden biziz. IŞİD ile yakın çatışmaya giren tek NATO müttefiki biziz. Suriye'de bir barış iklimi için çabalıyoruz. Bütün bu çatışmaların çözümü Suriye'de toprak bütünlüğü temelinde yeni bir toplumsal birlikteliktir. Suriye'nin bölgesel ve küresel güçlerin bilek güreşi yaptığı bir toprak parçası değil, terörden tamamen arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olması temel arzumuzdur."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

erdalllll

ha ha haaaaaaaaaaa..demek öyle..yani siz kürtlerin dostusunuz..eğer öyle olsaydı şu anda seçilmiş dem partili belediye başkanlarına karşı yine kayyım dedikodusu yaymazdınız..çünkü onların elinde silah yok ve terörist değiller..tek suçları size biat etmemek..zaten biat etseler kürtler onları değil başkan yapmak belediyenin önünden bile geçirtmezdi.

Okur

Onurlu istekli gönüllü dönüş söylemini de bırakmak gerek toplumda öfkeye sebep oluyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23