• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü! “İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde de vermeli”

Yeniakit Publisher
2023-11-28 18:38:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü! "İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde de vermeli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın yapılacak 'Gazze' gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede İsrail’in hukuk tanımayan saldırılarına karşı uluslararası toplumdan beklentiler, insani krize çözüm önerileri ve kalıcı barışa yönelik çabalar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in uluslararası hukuku, savaş hukukunu, insancıl hukuku uluslararası camianın gözüne baka baka fütursuzca çiğnemeye devam ettiğini ve işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde de vermesi gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Guterres’e, İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden 100’ü aşkın Birleşmiş Milletler çalışanı için taziyelerini ileterek Guterres’in Refah Sınır Kapısı’nı bizzat ziyaret etmesinin uluslararası toplumun dikkatini bu noktaya çekmesi noktasında faydalı olduğunu da söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

1 no.lu EVANJELIK-SIYONIST SOYKIRIMCI/ISTILACI/HIRSIZ/SAPIK TEROR ORGUTU AMERIKA VE INGILTEREDIR! ISRAIL BUNLARIN DEVLET GIRUNUMLU ORTADOGU ŞUBESIDIR

Irak-suriyeye 2.ISRAIL TERORIST/ARZIMEVUDCU KUKLA PKK DEVLETI KURMAK ICIN BOLGEYE PKK/YPG YE 50.000 TIR AGIR SILAH-IHA-JAVELIN TANKSAVAR FUZESI VS DOLDURAN HAYDUT ABD, BUNLARIN CALINDIGINI IDDIA ETMIS... BIZIM HAFIZAMUZDA SIZIN SE.... OLDUGUNUZ HİC KAYBOLMAZ... PLANLARINIZI BILIYORUZ, KIMBILIR BELKI KIMLIGI BELIRLEMEYEN SIHALAR DA SIZI BULUR VE YAPTIKLARINIZI UNUTMAZ!!!!!! 2.ISRAILI KURDURMAYACAGIZ DUSMANLIKLARINIZIN HESABINI MUTLAKA SORACAGIZ.. .GO HOME CONI

Sahi

1948 den beri sordunuzya gene sorun...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23