• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada zulmün önüne geçecek bir kurumsal mekanizma yoktur

Yeniakit Publisher
2024-05-24 15:11:00 - 2024-05-24 15:38:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada zulmün önüne geçecek bir kurumsal mekanizma yoktur

Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Şu an dünyada mazlumu koruyacak, zalimi durduracak, zulmün önüne geçecek bir kurumsal mekanizma yoktur. Yıllardır bize anlatılan kurumlar büyük bir zaaf içindedir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 Böyle bir zirvenin ülkemizde düzenlenmesi önemlidir. Doğu-Batı arasında tarih boyunca ticari ve beşeri köprü vazifesi üstlenen Türkiye, finansal piyasalar arasında da aynı rolü oynamaya başladı.

75 ülkeden bin 500'den fazla katılımcıyı Türkiye'de misafir ediyoruz.

İstanbul finans alanında büyük potansiyele sahip.

Şu an dünyada mazlumu koruyacak, zalimi durduracak, zulmün önüne geçecek bir kurumsal mekanizma yoktur. Yıllardır bize anlatılan kurumlar büyük bir zaaf içindedir.

Küresel sistemin tüm unsurlarıyla günümüzün gerçeklerine göre yeniden dizayn edilmesi gerektiğini söylüyoruz.

Var oluş gayesi üretimi ve istihdamı desteklemek olan finansal sistem, artık reel sektörden bağımsız ve reel sektörü sömüren bir yapıya dönüşmüştür.

Zayıfı daha zayıflatan, fakiri daha fakirleştiren, zalimi güçlendiren bu sistemin dertlerimize derman olamayacağını, insanlığına refah, adalet ve huzur getirmeyeceğini kabul etmek zorundayız.

Katılım finans sistemini hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. Bunun için finansa yönelik bakış açısını değiştirmeliyiz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gazeteci

Dogrudur. Güney doguda, KÜRT HALKINA YAPILAN ZÜLMÜN HESABINI SORACAK KİM?

Maalesef

Emekliler on onbeş yıldır TÜİK ve Senin zulmün altında inleyemiyor bile. İnlemek istiyor, açlıktan sesi soluğu kesilmiş, ayağa kalkacak dermanı kalmamış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23